KIRJAUDU SISÄÄN

Nimimerkki tai sähköpostiosoite

Salasana


Rekisteröidy | Unohdettu salasana
Haku
SULJE (X)
< EDELLINEN
SEURAAVA >

Kansallinen identiteetti

Suomalainen identiteetti on alennustilassa ja muukalaiset omivat sitä vain silloin kun se hyödyttää eniten itseä.
Hienovaraiset ajattelijat huomaavat sen, että suomalaisuus on vain eräänlainen "sateenvarjo", johon kuka tahansa voi aina kuulua. Sen alle kuitenkin mahtuu oma aito ja suomalaisuudesta poikkeava kansallinen identiteetti, jonka taakse voi aina mennä kun näennäinen suomalaisuus ei sitten mielyttänytkään.
Haluaisin nähdä kun joku suomalainen väittäisi olevansa turkkilainen Turkissa tai saamelainen Lapissa.

Kansallinen identiteetti

78 ääntä

41 kommenttia

2018-06-13 11:16:34

3.1 / 5

Eniten ääniä saaneet kommentit

+110

makkehas

No eikös se ole nykypäivänä muotia olla monia eriasioita fiiliksen mukaan?
+45

jipper

Mahtaako tuo olla loppujen lopuksi mistään kotoisin?
+31

junala

Tekeekö Suomen kansalaisuuden saaminen sinusta suomalaisen? Yritänkö mää ny ajatella vähän liikaa asiasta vaiko voisko tuossa olla termistä kyse? "Ookto suomalainen?" "En, mutta Suomen kansalainen kyllä". Ite asunu vajaa 10 vuotta ameriikoissa, joista jopa muutama ihan laillisena maahanmuuttajana. Ne täällä aina kyselee että millon meinaan kansalaisuutta hakea. En perkele millonkaan. En halua äänioikeutta tämmöseen soppaan, ettei vaan kukaan minua tule syyttämään kustuista hommista. Mutta näin freelancer-veistostaiteilijana täällä on ihan jees asua ja maksaa veroja. Enemmän hommia ku Suomessa.
+18

Rodis

Jos näen valkoisen miehen Ugandassa, en sanoisi häntä ugandalaiseksi vaikka kuinka olisi siellä syntynyt ja olisi kansalainen

Kommentit

0

Havier

Ihmisen identiteetti rakentuu monista osista, monen kohdalla myös useammasta kansallisuudesta. T: Kulttuuriantropologi
0

OyPrimo

Mikäs se dokkari olikaan missä nuori blondinainen samoili Britanniassa jonkun rukkouskokkoushuoneen edessä ja kyseli partalaisilta että mikä tekee heistä brittejä. "omistamalla Britannian passin, se tekee heistä Brittejä." Täti kysyi sitten että "jos hänellä olisi Japanin passi, olisiko hän siis Japanilainen?" "Et olisi" kuului vastaus. "Miksen, olettehan tekin brittejä kun on oikeanlainen passi kädessä" "...ööh... äääh... muminaa" Niin-vitun-pä.
-1

Hatre

jos tätä kansalaisuus asiaa ajateltas näin. että jos hevonen synnyttäs navetassa?? niin onko se varsa siinä tapauksessa vasikka???
+1

jusagrossi

Vittu, mitä rasismia!
+1

hurjabob

Kheldaur Vaikka asuisitte lapsenne kanssa 20 vuotta Japanissa, eikä lapsi olisi koskaan Suomessa käynytkään, hän olisi silti suomalainen, eikä japanilainen? Entä jos toinen vanhemmista on venäläinen ja toinen suomalainen? Minkä maalainen lapsi silloin on?
0

torakka88

eiköhän se rasismi määrity helpommin jos omat kuvitelmat vaikuttavat kehon ulkopuolelle tekoina ja sanoina missä muiden pitää olla tai tehdä tai ymmärtää asia niinkuin rasistaja tahtoo. Sitten jos ihan ite tahtoo olla Satelliitti Peräsuti niin siinähän on kuhan ei muille käsityksiään tyrkytä. ^^
0

Muha-Jatti

Featherthumbs Auts? Taidan nyt mennä vessaan itkemään. Keksippä jotain vähän rakentavampaa.
+2

Jylder

Kyllä ainakin meidän kylällä pitää olla vanhempienkin näillä main syntynyt, että luetaan ns. oikeaksi kyläläiseksi. Niin että ei se koske pelkkää kansallisuutta.
0

Kheldaur

Kantasolu Ei se pentu siltikään olisi kanadalainen, vaan Kanadassa syntynyt suomalainen.
0

Kheldaur

Se että muuttaa toiseen maahan ei tee henkilöstä sen maalaista, tai että syntyisi erimaalaisille vanhemmille, ei sekään tee toisen maalaista, kuten lapseni ei olisi japanilainen, vaikka sattuisi japanissa syntymään minulle ja suomalaiselle naiselle. Kansalaisuuden toki voisi saada, mutta se ei ole sama asia.
+2

Enlike

Aina voi olla se mikä hyödyttää eniten. Itsekkin olen netissä monen alan asiantuntija.
+1

Kantasolu

No siis jos mä muutan akkani kanssa vaikka Kanadaan ja vetäisen sitä viikseen, meille syntyy lapsi joka asuu siellä Kanadassa ja sillä on Kanadan kansalaisuus - tottahan helvetissä se pentu on silloin kanadalainen. Vaikka sukunimi olisi Karjalainen tai vaikka Simo.
-2
-3

Muha-Jatti

Jos pilkunnussijoita ollaan, niin historiallisesti kukaan Varsinai-Suomen ulkopuolella ei ole suomalainen. Suomalaisiksi kutsuttiin nykyisen Varsinais-Suomen alueella asustelevaa heimoa. Muut olivat Karjalaisia, Hämäläisiä, Savolaisia etc...
-1

asphyx

En ikinä kehtaisi alkaa väittämään itseäni vaikka italialaiseksi, jos sinne muuttaisin ja asuisin 20v, ja vielä puhuisin sujuvaa italiaa. Vittu soikoon.
0

WremahThD

Minä tykkään olla ihan vain minä.
+45

jipper

Mahtaako tuo olla loppujen lopuksi mistään kotoisin?
+6

Von Hiren

HugaaliStadissa korostetaan nimenomaan paljasjalkaisuutta ja ollaan ylpeitä jos ollaan sitä monen sukupolven takaa. Voi siis maalta myös muuttaa Helsinkiin, mutta aina olet niille bönde, vaikka olisit kuinka asunut siellä 60 vuotta. Pitää siis omia tää paljasjalkainen tarkoittamaan samalla tavalla suomalaisuutta.
+1

TomBale

makkehas On! Ja sen kunniaksi tänään tuntuu että olen nainen... Pojat viestiä tänne ni tapahtuu. Sais kerrankii...
+18

Rodis

Jos näen valkoisen miehen Ugandassa, en sanoisi häntä ugandalaiseksi vaikka kuinka olisi siellä syntynyt ja olisi kansalainen
+4

junala

edelleen sanosin että jos sää oot "jonkun maalainen", ni sitä ei voi vaihtaa tai edes ansaita. sen jonkun maalaisuus saadaan syntyessä. kansalaisuus on asia erikseen. olenko väärässä? esim tunnen monta saamelaista, jotka on saamelaisia, mutta suomen tai ruotsin kansalaisia. onko mulla jotenki tämä termistö hakusessa vai miten?
+1

junala

Neverever1 Joke_75 Tarttisin joo assistentin. Mutta vaan yhen: https://www.youtube.com/watch?v=VCXbib9MahE
+1

Hugaali

Kyllä suomalaiseksi voi tulla. Asuu suomessa niinkuin me suomalaiset, opettelee kielen, opettelee tavat yms.. Ihan niinkuin tämä Marutei Tsurunen, joka on muuttanut Japaniin ja siellä opetellut siellä japanilaiseksi. Jälkimmäisessä on tärkeää tajuta, että tyyppi ei muuttanut Japaniin ja saanut kansalaisuutta ja jatkunut siellä elämistä niinkuin Suomessa puhuen suomea, vaan tyyppi opetteli elämään niinkuin japanilaiset ja luopui samalla suomalaisesta elämänmenosta. Jos olisi elänyt siellä suomalaisena, hänestä ei olisi koskaan tullut japanilaista. Sama toimii kumminkin päin.
+4

toukkis

Etninen käsite kansa ja jonkin maan kansalaisuus on kaksi eri asiaa. Puhekielessä käsitteitä suomalainen ja Suomen kansalainen käytetään toisinaan synonyymeinä, ne kuitenkin voivat tarkoittaa eri asioita. Mutta kyllä niitä identiteettejä voi olla useampikin jos vaikka vanhemmat ovat kotoisin paikasta A ja B ja itse olet syntynyt tai elänyt pääosan elämästäsi paikassa C.
+5

Jorma90

Ehkäpä ihmisellä voi olla useampi kuin yksi kansallisidentiteetti...
+2

MrFiufaufou

Kutsun ketä tahansa suomalaiseksi jos elävät meidän kulttuurin ja perinteiden mukaan. Harvassa ovat.
+3

N-Iron

Kyllä ulkomaalaistaustaistakin voi sanoa suomalaiseksi, jos hän on omaksunut täysin suomalaisen kulttuurin, oppinut kunnolla suomen kieltä eikä koe itseään minkä muunmaalaiseksi. Erityisesti se liittyy muualla syntyneihin lapsiin, jotka ei "kotimaata" välttämättä muistakaan. Kuvan tapauksessa tämä ei päde.
+5

Joke_75

junalaViiniä, majoitusta ja ruokaa vastaan voin tulla pieksemään Neverever1:stä luuttuamaan nopeammin.
+3

Neverever1

junala Tarvitsitko apupoikaa? Voisin tulla luuttuamaan lattioita ja hakemaan viiniä kaupasta majoitusta ja ruokaa vastaan.
+31

junala

Tekeekö Suomen kansalaisuuden saaminen sinusta suomalaisen? Yritänkö mää ny ajatella vähän liikaa asiasta vaiko voisko tuossa olla termistä kyse? "Ookto suomalainen?" "En, mutta Suomen kansalainen kyllä". Ite asunu vajaa 10 vuotta ameriikoissa, joista jopa muutama ihan laillisena maahanmuuttajana. Ne täällä aina kyselee että millon meinaan kansalaisuutta hakea. En perkele millonkaan. En halua äänioikeutta tämmöseen soppaan, ettei vaan kukaan minua tule syyttämään kustuista hommista. Mutta näin freelancer-veistostaiteilijana täällä on ihan jees asua ja maksaa veroja. Enemmän hommia ku Suomessa.
-2

PandemicZ

Jos on Suomen kansalainen niin voi ihan rauhassa kutsua myös itseään suomalaiseksi. Miksi ihmeessä ei? Jos on lain mielestä suomalainen ja haluaa sellaiseksi identifioitua, niin keneltäköhän sekin on poissa. Itse Birgitaan sitten: onhan se aika epäkypsää vaihdella vakaumuksiaan sen mukaan, mikä tekee parhaan vaikutuksen.
0

Theggis

Kaikki helvetin kansalliset identiteetit sun muut on muutenkin täyttä idiotismia. Vois unohtaa moiset, ja keskittyä sen sijaan olemaan vaan hyviä ihmisiä. Kyllästyttää nationalismi ja kulttuurilärpätys!
+4

Zenskrit

Sama kuin väittäisi olevansa Jeesus, koska kantaa ristiä kaulalla. Vaikka omistaisin Afkrikan-, jonkun paskaläntin passin, ei tee minusta afrikkalaista, tai vaikka Botswana:laista.Vittu kun pyöritellään sanat tarkoittamaan sitä mikä itelle just silloin sattuu sopimaan.Joka raossa on tätä samaa mädätystä missä pyöritellään sanat tarkoittamaan jotain muuta mitä ne tarkoittaa, sitten ihmetellään kun ei löydy enään yhteistäkieltä kenenkään kanssa. Miksi haluaisin olla tämmöisen yhteiskunnan rakentava jäsen, yhteiskunnan joka...noh, antaa olla...Olipas superhauska tämäkin, vituttavaa lähinnä.
0

MösjööTipsu

Ei kansalaisuuteen voi mielestäni soveltaa sitä sananlaskua, joka koski hyvää sahuria ja homoilua.
+1

Chandler

Tuo(kin) kaksnaamanen akka vois palata juurilleen, jotka eivät siis ole pohjolassa.
+2

vittupää

Niin, eihän sitä voi olla kahta identiteettiä samaan aikaan, tai omata juuria eri paikoissa. Kysykää vaikka amerikan-suomalaisilta, tai amerikan-irlantilaisilta, tai miksei vaikka ruotsissa syntyneiltä ruotsinsuomalaisilta.Toisekseen, suomalaisuus on keinotekoisesti rakennettu kansalaisuuteen perustuva konstruktio, ei mikään historiallinen etninen identiteetti. Suomalaiset on hämäläisiä, savolaisia, karjalaisia jne. Saamelaiset on saamelaisia. Turkulaiset on sitten ihan oma lukunsa.
+3

LionKing138

Ihmisperse
+4

jjaskanen

"Haluaisin nähdä kun joku suomalainen väittäisi olevansa turkkilainen Turkissa tai saamelainen Lapissa." Sitähän tapahtuu kaiken aikaa. Saamelaisuuskysymys on ihan omanlaisensa paskamyrsky.
+2

MikkoP

Perustan oman valtion.
+4

Killafornia

Väittää olevansa albaani albaanialaisille ja suomalainen suomalaisille. what in a fuck ?
+110

makkehas

No eikös se ole nykypäivänä muotia olla monia eriasioita fiiliksen mukaan?