KIRJAUDU SISÄÄN

Nimimerkki tai sähköpostiosoite

Salasana


Rekisteröidy | Unohdettu salasana
Haku
SULJE (X)
< EDELLINEN
SEURAAVA >

Käyttöjärjestelmien asennus

Käyttöjärjestelmien asennus

113 ääntä

54 kommenttia

2018-08-10 14:42:22

1.5 / 5

Eniten ääniä saaneet kommentit

+144

RobLaama

Win10 asentuu tikulta normaaliin pöytäkoneeseen alle 10 minuutissa ja puolessa tunnissa hitaaseenkin koneeseen ja on käytännössä käyttövalmis. Olkoonkin Mikkisoftan tuote, niin tämä nyt vain on totta.
+83

Timppa99

Jos tämän oli tarkoitus olla hauska, niin eipä nyt kauheasti naurattanut, ja jos tämän piti olla informatiivinen, niin miksi liioitella kun aivan oikeitakin syitä käyttää linuxia löytyy, tosin ei se ole aivan jokaista käyttäjää varten.
+14

Kommunaattori

Tässä on niin monta virhettä. Jos Windowsin asentaa itse, ei ole mitään bloatwarea. Bloatwarea on esiasennetuissa Windowseissa ja 10:ssä on jopa toiminto jolla niistä pääsee kokonaan eroon automaattisesti. Yksityisyysasetuksissa menee ehkä 1-2 minuuttia ja ne kysytään heti alussa. Mitään ei tarvitse poistaa. Tietysti voi jos haluaa - sama koskee Linuksia. Vain osaamaton asentaa lisälaitteiden, kuten printterin mukana tulevat turhat softat. Fiksumpi asentaa ajurit, kun muuta ei yleensä tarvita ja nekin Win10 asentaa yleensä itse. Linux-miesten Windows kokemukset on jostain 90-luvulta.
+12

dd1

Ikinä käsittänyt, minkä takia linuxia hypetetään niin paljon: "Hei, asensin tän Ubuntun ja nyt ei oo kertaakaan kaatunut tää järjestelmä", niin joo, ei tällä kyllä pysty tekeen muuta kuin käyttämään Wordin open source kopiota, mutta esim. pelejä varten voi sitten käynnistää winukan, Which is bad.

Kommentit

0

Kommunaattori

Dobweiler Onko sinulla joku Celeron prosessori, mekaaninen kiintolevy tai mitä ne emolevyyn juotetut USB-tikut on.. joku emmc-levy? Minulla on yleensä aika nopeasti asentunut läppäreihinkin. En ole kiinnittänyt päivityksiin huomiota. Jossain ne siellä taustalla latautuu ja sitten joskus tulee ikkuna, että pitäisi uudelleenkäynnistää kun sopiva hetki tulee. Eihän sitä pakko ole uudelleenkäynnistää heti jos on jotain kesken.
+1

DeWorD

Linuxi on toimiva käyttöympäristö, mutta käyttäjäkunta on olematon. Windowssissa toimii kaikki hyvin ja helposti. Linuxin käyttäjällä täytyy yleensään olla jotain koodinlukutaitoo, jotta saa siittä Linuxista räätälöityä itselleen sopivamman??
0

meitzi72

jeesus että on wanha kuva. Linuxia ei asenneta rivipohjalta, eikä tarvita yhden yhtäkään sudo apt riviä, että on valmis. Päivitykset on toki hyvä asentaa siinäkin, mutta sen kesto on parkytä minsaa ja kaikki asentuu kerralla ilman buutteja.
+1

Kanakotka

D-Style Niitä päivityksiä haetaan "kysymättä" juuri sinun kaltaisiesi töhökäyttäjien takia. Päivitykset kumminkin on olemassa ihan syystä.
0

tuuhee

Kuulokkeiden käytöstä kajareihin vaihto on täysin lottoa, joskus meni 30min, kun ääntä ei vaan saanut kuulumaan, äänilähteen vaihto olisi helppoa, jos se toimisi aina käytännössä. Mikä tuossa mikkisoftan systeemissä mättää, kun välillä toimii ja joskus saa käynnistellä uudestaan, vaihdella äänilähteitä taas lisää, vahvistinkin pitää joskus käynnistää uudestaan että mikkisoftalle kelpaa?
+1

humpankuningas

Totuus: Win10 asentuu noin kymmenessä minuutissa ilman säätöä ja kaikki toimii käytännössä suoraan. Sen jälkeen voit tehdä ihan mitä haluat. Mitä Linuxiin tulee, niin sehän on kasa höyryävaa paskaa. Käytännön ilo tavan tallaajalle jää siihen nettisurffaukseen ja ilmaisilla Office-kopioilla kikkailuun. Linux - not even once.
-3

Dobweiler

Kommunaattori En laittanut tikkua vaan asensin suoraan koneelta. 100 Mt:n netillä lataukset ja ne helkkarin uudelleenkäynistykset kesti ihan älyttömän kauan.
+3

Tuntematon

Jos tarkoitus on promota linuxa, niin se kannattaisi tehdä fakta pohjalta.
0

kalleki

oikeasti juuri kun luulet olevasi asentanut linux pohjaisen käyttöjärjestelmän, koneesta puuttuu SE laajennus/lisäosa että voit tehdä sillä jotain muutakakin kun katsoa pornoa.
+2

hipinretku

Viimesen reilun 20 vuoden aikana oon varmaan sen 20 kertaa kokeillu linuxia, ei saatana riitä hermo siihen. hirmu "koodaamisen" takana monet asiat ja lopulta kuitenkaan mikään työkalu mitä tarvit niin ei toimi kuitenkaan. joo, monesti löytyy toki korvaava sovellus mutta ei järkeä ruveta opetteleen ensin uus käyttis ja sitten uus ohjelma ihan vaan että pääsee windowsista eroon jolla oisit jo homman tehny aikapäiviä sitten. nettiselaamiseen oon hitaalla koneella ubuntua välillä käyttäny mutta yleensä silläkin joudun lopulta windowsiin boottaamaan kun joku ei toimi tms. ja kyllä En vaan Osaa.
+1

tantzu

Porukoilla ollut LMDE2 nyt ~4vuotta, viikottaiset mikrotukipuhelut loppui kokonaan. Ex-appivanhemmilla myös LMDE2, kuuntelevat Spotifyta ikivanhoista stereoista FM-lähettimen yli.
+3

hoest

Linux käyttäjänä voin sanoa ettei se todellakaan ole valmis *noin vain*.
+1

FINfujitus

'kaverilla' oli piraattikäyttöjärjestelmä, kivasti päivitti automaattisesti kymppiin ja aidoksi. Win.mikkisofta itse ilmoitti että sen ilmaisen päivityksen 10:iin saa kaikki vaikka olisi piraatti versio ennestään, koska halusi ne piraatti versiot pois pyörimästä ihmisten koneilta.
+1

Kapa53

'kaverilla' oli piraattikäyttöjärjestelmä, kivasti päivitti automaattisesti kymppiin ja aidoksi. Win.
+1

miesvittu

Niin ja mullakin kyllä dual boot, koska pelejäkin on kiva pelata.
0

miesvittu

thirvi No rehellisyyden nimissä en ole windwosilla mitään aiheeseen liittyvää tehnyt useampaan vuoteen, mutta muistelen että ihan perus gitin käyttöön tartti kikkailla sen sijaan että voisi suoraan komentoriviltä laittaa commitit. Samaten c-ohjelmoinnissa kääntämiseen tartti cygwin ohjelman. Lähinnä vaan pointti, että on kiva kun hommat toimii suoraan komentoriviltä. Kyllähän tietty hommat voi olla paljon paremmin nykyään. Mutta mutta, kommenttini oli kärjistetty ja kirjotettu kännissä.
-1

netman87

RobLaama ei vain pidä paikkaansa. eikä siten ole totta.
+1

Why

Olen tapellut tarpeeksi käyttisten ja ohjelmien kanssa. Hommaa aidon joka päivittyy ilman tuskaa niin elämä helpottuu. Sama koskee erityisesti pelejä. Ei ole ollut ongelmia 10 kanssa. Yksityisyys katoaa samalla kun liittää koneen nettiin.
+6

MunkkiPchia

joo, ja sitten parin tunnin sisään alat miettimään miksi alsamixeri ei toimikkaan, oisko se toi pulseaudion asetukset jotka sotkee outputin näytön displayporttiin.Sen jälkeen alat tappelemaan käyttäjien oikeuksista, koska ethän sinä nyt järjestelmänvalvoja saa olla, se että sinä asennat ei anna sulle oikeuksia tehdä mitään.Linuxin käyttäjäkunta on niin helvetin itseään täynnä
-3

equu513

RobLaama Mutta loppupäivän joutuu silti lataamaan gigatolkulla päivityksiä ja boottaamaan konetta noin 48 kertaa
+5

Epak

Rakensin uuden koneen ja ostin ekaa kertaa elämässäni aidon Windowsin, kympin. Nopein winkkariasennus ikinä, tosin SSD saattoi vaikuttaa asiaan.
-3

D-Style

RobLaama haista vittu. Ehkä nykyään parantunu, mut edellises konees haki jatkuvasti päivityksiä kysymättä ja sit se perkele viäl alkaa kysymättä asentaa etc. just ku sul on tuhansien eurojen homma kesken. Mut juu joku tuntuu olevan muuttunu ku nykyään ei vituta niin paljon.
+4

thirvi

miesvittu Mitkä hommat ei windowsilla skulaa? Anna joku esimerkki minkä kanssa oot tuskaillut windowsin kanssa ja Linuksiin vaihdettua homma on skulannut heti.
0

toukkis

JakeStyles 2013 macbook air varsinainen tehomylly tosiaan
0

miesvittu

en tiiä muuta kun, et jos haluu jotain devaa niin toi apt-get on aika kiva. windowsilla pitää asentaa kasa paskaa kone täyteen eikä välttämättä siltikään hommat skulaa. perus peli-perttinä tai passeli-patena windows toimii toki 6/5 paremmin.
+4

Chamonix

Jooh, mutta linux kysyykin sitten joka jumalan asiaa järjestelmänvalvojan salasanaa vaikka olisit sellainen. Ärsyttävää.
+2

Finlander89

Olispa Win 7:lla elinikäinen tuotetuki. Ei mulla muuta.
+12

dd1

Ikinä käsittänyt, minkä takia linuxia hypetetään niin paljon: "Hei, asensin tän Ubuntun ja nyt ei oo kertaakaan kaatunut tää järjestelmä", niin joo, ei tällä kyllä pysty tekeen muuta kuin käyttämään Wordin open source kopiota, mutta esim. pelejä varten voi sitten käynnistää winukan, Which is bad.
-2

L_A_G

Ihmiset ei kai taida tajuta että tässä ollaan liioiteltu molempien huonoja puolia... Todellisuudessa Linux (jos ei rupea asentaamaan mitään erikois-distroa kuten Arch:ia) on USB-tikulta asentaesssa käyttö-valmiina about 10:ssä minuutissa kaikin tarvittavin ohjemliin eikä perus käyttäjän tarvitse koskea terminaaliin. Terminaaliin käytön tarve on lähinnä 90-luvun meemi ja mikkisoftan fanipoikien paskaa.
0

Pyrex

simosiili19 Steamista on Linux versio (tosin kaikki Steam pelit ei ole yhteensopivia Linuxin kanssa) ja Windows pelien ja ohjelmien ajamiseen Linuxissa voi käyttää Wine-ohjelmaa. Linuxiin löytyy myös monia antivirus-ohjelmia mm. ClamAv, Sophos ja Comodo
-2

simosiili19

Suosittelen kaikille Ubuntua. Helppo asentaa ja käyttää. Ohjelmat on ilmaisia ja laillisia. Ei hidastele eikä kaatuile. Käynnistyy ja sammuu nopeaa. Ei asentele ja käynniste ylimääräisiä ohjelmia. Ei virusohjelmia. Mutta ei pelejä.
+1

DJSeba

Linux: 2 minutes, resolving dependencies and proprietary drivers manually
+5

erhu

Tämä kuva on selkeästi osaamattoman/tietämättömän henkilön kehittämä. - hall-of-fame kommentteihin myös uppoaa: "windows käyttöjärjestelmässä on kaikista eniten tietoturva-aukkoja" - well no shit sherlock; käytetyin sekä hyökätyin käyttöjärjestelmä koko maapallolla.
0

windosrmagistus

itse aion käyttää win 7 niin kauan kuin pystyn, ja sitten siirryn linuxiin, microsoftin syöpä on jo saattohoidon loppuvaiheessa
+2

mijuraut

Lenovon, HP:n ym. markkinoita hallitsevien kannettavat on täynnä bloatwarea. Kymmenittäin 2 päivän kokeiluversioita/huonoja ohjelmia, jotka koneen valmistaja on korvausta vastaan suostunut esiasentamaan. Lisäksi bloatwaren mukana on joissain tapauksissa ollut jopa haittaohjelmia. Ja tietysti nämä bloatwaret asentuvat itsestään takaisin, vaikka ne kävisi poistamassa.
0

Sibbe79

Mitähän koneita arvoisa Kanakotka on asentanu, kun ainoastaan yhdessä läppärissä ollu langaton verkkokortti mitä en oo Xubuntussa saanu futaamaan. Kyseistä distroo kuitenkin about 10:n koneeseen vähintään paiskonu.
+3

WremahThD

Linux on käyttöjärjestelmien Ikea-tuote.
0

house83

Windows 10 Superfetch defaulttina päällä, seurauksena se, että kone hyytyy muutaman tunnin käytön jälkeen, kun prosessori on 99% käytössä. Ja sitten on vielä ne n+1 muuta paskaa päällä, joita ei tarvitse, mutta jotka myös hidastaa konetta.
+1

jipper

Kumpaakin käytän ja tässä on tietty totuus. Kuitenkaan tosielämä ei ole näin mustavalkoinen.
0

Kommunaattori

Dobweiler Laitit siis puhtaan Win10-asennustikun koneeseen, boottasit koneen ja suoritit asennuksen? Outoa kun läppäreissä on yleensä käyttöjärjestelmä esiasennettuna.
+14

Kommunaattori

Tässä on niin monta virhettä. Jos Windowsin asentaa itse, ei ole mitään bloatwarea. Bloatwarea on esiasennetuissa Windowseissa ja 10:ssä on jopa toiminto jolla niistä pääsee kokonaan eroon automaattisesti. Yksityisyysasetuksissa menee ehkä 1-2 minuuttia ja ne kysytään heti alussa. Mitään ei tarvitse poistaa. Tietysti voi jos haluaa - sama koskee Linuksia. Vain osaamaton asentaa lisälaitteiden, kuten printterin mukana tulevat turhat softat. Fiksumpi asentaa ajurit, kun muuta ei yleensä tarvita ja nekin Win10 asentaa yleensä itse. Linux-miesten Windows kokemukset on jostain 90-luvulta.
+3

Kanakotka

Juu ei. Win 10:stä on aina saanut nämä asetukset pois päältä. Ubunnun ja muiden linux distrojen asennus on ollut helvetin kivuliasta, koska koneesta riippuen kyseinen härpäke ei toimi lainkaan. Tämä siis on puhumattakaan käytöstä. Ehkä 1:10 "linuxille tarkoitetusta" ohjelmasta toimii, useimmiten emulaatio/compatibility tilassa. Helvetin hidas ja takkuinen systeemi, jolle ei saa tukea. Syystäkin 2% käyttäjäkantaa.
-2

hexagon

Ostin kannettavan, missä oli Win10. Otin sen käyttöön ja sit aattelin poistaa joitan turhia ohjelmia ja korvata niitä omasta mielestäni paremmilla. Tämän tein esim. virustorjunnalle. No siitähän kone ei tykänny ja se ei enää käynnistyny, kun vasta Windowsin uudelleen asentamisen jälkeen. Sama toistui useamman kerran ja nyt silloin uusi kannettava on ollut 1,5 vuotta laukussa, kun alkoi vituttamaan.
+5

netman87

JakeStyles osx ei ole linux ensinkään. osx on bsd
0

netman87

eih, eihän tota työpöytää voi jättää tolleen :( 'apt-get install i3 -y' ja sit vasta se konffaus alkaakin
+1

amokki

ymmärrystä veljet linuxin käyttäjät ovat entisiä pahasti traumatisoituneita windows 95 käyttäjiä
0

Sama-Keepperi

ASENNA GENTOO!
-1

Maessae

Dobweiler Lenovot nyt onkin aivan perseestä.
-11

JakeStyles

Minä tykkään käyttää Linuxia, johon on asennettu valmiiksi nätti graafinen ympäristö.Sattuu vaan olemaan OSX.Jokainen saa käyttää mitä haluaa, mutta jännästi se emäntäkin vain jättää 2017 Win10-läppärin pöydälle ja ottaa 2013 MacBook Airin kun jotain oikeasti pitää saada aikaan eikä vain nettiä surffailla.nimimerkki Red Hat linux -96 vuodesta
-2

Dobweiler

RobLaama Jaa uuteen Lenovoon ei kyllä asentunut puolessa tunnissa. Kesti joku 3-4 tuntia.
+83

Timppa99

Jos tämän oli tarkoitus olla hauska, niin eipä nyt kauheasti naurattanut, ja jos tämän piti olla informatiivinen, niin miksi liioitella kun aivan oikeitakin syitä käyttää linuxia löytyy, tosin ei se ole aivan jokaista käyttäjää varten.
+144

RobLaama

Win10 asentuu tikulta normaaliin pöytäkoneeseen alle 10 minuutissa ja puolessa tunnissa hitaaseenkin koneeseen ja on käytännössä käyttövalmis. Olkoonkin Mikkisoftan tuote, niin tämä nyt vain on totta.
+3

Mikael1stClass

Win10 on täynnä turhaa paskaa, mutta ei siitä nyt kovin vaikeaa ole tehdä käyttökelpoista
+2

BetBet

Käytän itse tekemääni, toimii kuin unelma.