KIRJAUDU SISÄÄN

Nimimerkki tai sähköpostiosoite

Salasana


Rekisteröidy | Unohdettu salasana
Haku
SULJE (X)
< EDELLINEN
SEURAAVA >

Kotitalouksien varallisuus

Mielenkiintoista että Suomi silti joutuu miljardeilla tukemaan Italian alhaisempaa veroprosenttia.

Kotitalouksien varallisuus

92 ääntä

75 kommenttia

2020-11-20 20:46:41

3 / 5

Eniten ääniä saaneet kommentit

+80

aapo88

https://stats.oecd.org/Index.aspx?DataSetCode=WEALTH Otettu kanakotkan lähettämästä OECD pdf tiedostosta kuvan 2.1 lähteestä. Lyhyesti, Italialla on suurempi per asukaskunta varallisuus ja pienempi per henkilö varallisuus. suurempi per asukaskunta varallisuus italiassa johtuu luultavasti siitä, että asukaskunnassa asuu useammin useampi sukupolvi kuin suomessa. Lisäksi suomessa taitaa olla aika paljon yksin asuvia, joka pienentää per asukaskunnan keski varallisuutta.Tämän taulukon näki kusetukseksi samantien. Uskooko joku oikeasti että jenkkien ja italian välillä olisi vain 48,3 tuhannen ero?
+50

zRude

Betbetillä ei oo kaikki muumit laaksossa.
+41

zRude

Betbet. Kikkelis Kokkelis kilahtiko kyrpä ottaa ? Ota Spuge yks olut lisää perjantain kunniaks ni päästää nauttimaa sun ujelluksesta vähä lisää :P
+31

Kanakotka

BetBet Johtuisikohan siitä että kyseessä on tutkimuksesta tehty taulukko, jossa lähimaat ovat tuotu esille, ja verrattu Suomeen. Suomenkielellä OECD tutkimusta ei ole, koska OECD ei julkaise tutkimuksiaan kansainvälisesti suomen kielellä. Olet sinäkin kummallinen vipeltäjä.
+29

Kanakotka

BetBet Millähän ihmeen kielellä sä olet hakenut kun ihan ensimmäinen hakutulos ensimmäisestä hakuyrityksestä löytää tämän? https://www.oecd.org/officialdocuments/publicdisplaydocumentpdf/?cote=SDD/DOC(2018)1&docLanguage=En

Kommentit

0

juonu

Ananatti Pahoittelut huonosta kielenkäytöstäni. Voimme varmaan olla siitä täysin samaa mieltä, että ollaan eri mieltä. Taulukko tosiaan on mikä on.
0

Ananatti

juonu Tuota noin, hienoa ja tavallaan johdonmukaista tajunnanvirtaa sinulta, mutta mielipiteitähän nuo kaikki ovat. Tuo taulukko todettiin jo hyvän aikaa sitten tarkoitushakuisesti harhaanjohtavaksi ja kun ei sulla muuta ole, kuin mielipiteitä, niin saat jatkaa niiden hyökkäävää puolustelua yksiksesi.
0

juonu

Ananatti Voihan tähän luetella kaikki mullistukset Koronasta tsunamiin, heinäsirkkoihin ja vaikka espanjantautiin. Lama ja inflaatio onkin aika ihmeellisiä ja uusia juttuja, käytitkö oikein googlea? Hyvää yötä vihreään kuplaasi. Vihervassarit ovat tuhoamassa sivistynyttä maailmaa ulkoistamalla moraalin ja ympäristöongelmat ja laittavat ne maksamaan ketkä vielä edes hieman yrittävät kehittää systeemiä. Siinä olet oikeassa, että matu-asiat on mielipidejuttuja, joista ei tarvitse keskustella. Jos musta olisi kiinni niin kaduillamme ei dallaisi ainuttakaan laitonta maahantunkeutujaa.
-2

BetBet

Jahas se vihoviimeinenkin tollo tuli jakamaan ajatuksensa , jälleen kerran itse aiheeseen koskemattakaan .
-2

Theggis

Mitenköhän ne BetBetin ekomoottorikaupat vai mitkälie menee näin pandemian aikana? Senköhän takia sillä on niin kanki perseessä? Ota se kanki pois pyllystä, niin tulee parempi mieli.
0

Ananatti

juonu Siis sinunko mielestäsi kaikki on tapahtunut vain nykyhallituksen aikana ja siitä johtuen? Oletko kuullut koronaviruksesta, maailmantalouden taantumasta, inflaation kiihtymisestä ja tämmöisistä asioista? Sinänsähän on jännä, että pidät nykyhallitusta noinkin aikaansaapana, mutta ehkä se nyt ei yksin ole noita onnistunut aiheuttamaan. Tuohon kommenttiisi "täysi ylläpito kaikenmaailman tänne kuulumattomille seikkailijoille" olisin kyllä kaivannut vähän lisää todistelua, mutta säästän vaivojasi, eihän mielipidettä tarvitse todistaa.
-4

Kommunaattori

jaakko69pano Ei ainakaan nostamatta sosiaalitukia. Verotuksen progressiivisuus ei tarkoita sitä, että alemmalla palkalla voisi saada enemmän rahaa verojen jälkeen, koska tuossa ei ole niin suuria askeleita. Sen sijaan jos mukaan tulee erilaisia sosiaalitukia, tilanne voi muuttua, ja tietysti eläkekin on sosiaalitukea, vaikka sitä ei siksi mielletä - mikään ikäluokka ei maksa elämänsä aikana ikäluokkansa eläkekustannuksia.
-1

Kommunaattori

Suomi on länsimaiden mittakaavassa todella köyhä maa. Syitä on useita, kuten alhainen prosessointiaste, joka on verrattavissa etelä-amerikkaan. Toinen syy on se, että WW2 jälkeen lähdettiin melko nollista toisin kuin moni muu ja kolmas on se, että BKT ei ole sama kuin kansan varallisuus. Mitä suurempi osa yrityksistä on ulkomaisessa omistuksessa (Suomessa todella korkea luku - kuten kehitysmaissa), sitä vähemmän taloudellisesta hyödystä jää kyseiseen maahan. 80-luvulla Suomi teki elektroniikasta alkaen kaiken itse ja oli tuotekehityksessä kova, enää ei valmisteta edes lääkkeiden raaka-aineita
0

MrFiufaufou

Kyllä se rahattomuus on normi elämää tässä vaiheessa, pitäs varmaan töihin mennä joskus?
+5

The Shamrock

Ääh nyt on highlanderin lisäksi joku betbettikin tullut sekoilemaan. Palataan taas parin kk päästä kattomaan joko olis meno parantunut
-1

jaakko69pano

+ 3000€ bruttotuloilla ei suomessa varsinaisesti juhlita. Verottaja pitää siitä huolen. Ironisesti eräs nyymi yrittäjä ylilaudalla tienasi enemmän rahaa kun laski kuukausipalkkaansa
-2

juonu

Ananatti kyllä, tämä hallitus on ollut heikentämässä työssäkäyvien perheiden ostovoimaa aivan merkittävästi. Ja suunta on huolestuttava. Jos kolmen tonnin bruttotulojen kanssa ollaan esimerkkitapauksessani siinä pisteessä, että työssä ei ole taloudellisesti kannattavaa käydä niin onhan jokin aivan lähtökohtaisesti perseellään. Ehkä tämä on sulle ylivoimaisen vaikeaa matematiikkaa... Mutta onneksi valtiolla on fyrkkaa mitä kylvää ympäri eurooppaa, afrikkaa ja lähi-itää ja täysi ylläpito kaikenmaailman tänne kuulumattomille seikkailijoille.
+6

aapo88

https://yle.fi/uutiset/3-11599854 Täältä löytyy alkuperäinen kaavio. Löysin sen jo pari päivää sitten, mutta luulin että keskustelu oli jo loppunut asian tiimoilta. Yksi rivi tekstiä poistettu Tappajafin:in lähettämästä kuvasta. Sellaista sattuu ja kaikki tekee aina silloin tällöin virheitä
+3

ville__1

tappajafin taulukko näyttää varallisyyden % verrattuna johonkin. Mihin? Vuosittaiseen nettokansantuotteeseen? Maailman keskimääräiseen varallisuuteen? Ilman selitystä mitä tämä % tarkoittaa tämä vain perus trollitehtaan prokagandakuva mikä ei esitä faktaa mistään vain pelkästään tarkoituksenhakuista mielikuvaa.
0

ZalehanderZ

torakka88 Aina kun eksyn liian pitkälle tiedesivustojen uumeniin, niin iskee eksistentiaalinen ahdistus käytännössä turhista asioista, minkä jälkeen tekee mieli olutta. Sitten muistan pistäneeni itselle kaljalakon vuoden loppuun asti puhtaasti testimielessä ja sitten alkaakin masentamaan. Vähän myös ahdistamaankin.
-1

Ananatti

juonu Ja tämä muutos on tapahtunut vain nykyhallituksen aikana? Että toisen ei kannattaisi tehdä töitä? Ehkä ymmärsin siis tosiaan sanomisesi väärin, kun kuplani ei ole ruskea tai siis sitä ei minulla ole.
0

prapervo33

Jos vertailtaisiin pörssin verotusta ja kotitalouksien varallisuutta, niin mitenkä veikkaisitte että käyrät menisi.
+1

PzNis

highlander100 Pelle taas ulisee
0

Dildis

Suomi on vauras maa. Sen asukkaat vaan v*tun köyhiä.
0

Why

Ei taida nuo talousasiat olla ihan niin yksinkertaisia kuin normi palkansaajilla...
+8

juonu

Ananatti Sosiaali -ja terveysalan palkat nyt on mitä on 3k/kk on siellä ihan hyvä. Toki toiset meistä arvottaa työn tärkeyttä siitä maksettavan palkan mukaan. Toiset löytää motivaatiota työn merkityksellisyyden ja apua tarvitsevien jeesaamisen kautta. Meillä on talous ihan kunnossa kun toinen meistä kyllä tienaa ihan riittävästi. Ehkäisykin on nyt taas täysin kunnossa. Ehkä et vaan tajunnut sitä asiayhteyttä holtittoman valtion talouspolitiikan ja työntekijöiden surkean ostovoiman välillä. Mutta sellaista etääntymistä se vihreässä kuplassa eläminen teettää.
0

Girugamesshu

köyhät kyykkyy
0

Infektio

Tästä voi päätellä myös, että kannabis kannattaisi laillistaa pikimmiten.
-11

Ananatti

juonu On siis vihervassarien vika, että toinen teistä ei hanki paremmin palkattua työtä ja että ehkäisynne petti... mielenkiintoista.
+2

riemuapina

Tässä taas näkee miten kansan saa ajattelemaan tietyllä tavalla, kun statistiikat esittää oikein. Ihan mielenkiintoista infromaatiota, mutta se pitää ymmärtää oikein. Kiitos aapo88
+12

juonu

Meidän taloudessa on kaksi Highlanderia korkeammin koulutettua. Hyvinvointivaltiossa kun ollaan niin taloutemme huonompituloisen korkeakoulutetun ei kannattaisi käydä töissä vaan jäädä 3 lapsen kanssa kotiin. 3 lapsen hoitokulut ja toisesta autosta koituvat kulut = nettopalkka. Se siitä nettovarallisuudesta ja ostovoimasta. Kiva osallistua talkoisiin. Kiitos vihervassarit.
+13

North

highlander100 Aivan vitun sama onko heillä enemmän velkaa se ei ole meidän syy eikä meidän velvollisuus maksaa.
+1

torakka88

Pingviininkuva-meme Jos ihmiset lukisivat tiedesivustolla olevaa tietoa päivän polttavasta aiheesta eivätkä huumorisivustolta, voisi maailma olla parempi paikka meille kaikille. -Floridaman
+5

WoofBear78

Kyllä verojen suuruus ja rahan jakaminen ulkomaille ja työnvieroksujille v*ituttaa kuin pientä oravaa. En voi käsittää miksi meidän pitää maksaa muiden kemut.
+2

Beornegar

Harvoin pystyy komppaamaan ketään yhtä vahvasti kuin Terä äss miestässä kommentissa. Asiallinen ja järkevä kommentti trolliarkaan aiheeseen.
-3

Jörmä90

Onko persujen vaalikampanja alkamassa kun tappajafin on taas innostunut postailemaan hevonpaskaansa?
+7

Kapa53

Kyllä kun taas katsoo lähettäjän tarkoitushakuisuutta ja kommentteja, niin on kyllä käsittämätöntä, miten pienellä tietämyksellä tästäkin asiasta muodostetaan mielipiteitä. Kotipolitiikkahan menee näin: Suomi maksaa. Sinne menivät italian mafiosoille. Tässä. Tässä on kaikki, mitä asiasta tiedetää. Voi nyt jumalauta.
-31

highlander100

tilastokeskus Ei tappajafin yritä mitään fiksua tuolla kuvalla sanoa, koska se ei ole fiksu. Persumaiseen tyyliin kun ei ymmärrä taloudesta mitään, niin vihjailee jotain mitä ei oikein itsekään ymmärrä. Jo se, että listassa on EU-maiden ulkopuolisia maita, että saadaan Suomi näyttämään pahnanpohjimmaiselta, kertoo tarkoituksenmukaisuudesta. Tappajafin ei ymmärrä, ettei talouden varallisuus kerro yhtään mitään siitä paljonko taloudella on velkaa. Mutta miksi kertoa kaikkia asiaanliittyviä faktoja, koska se saattaa pilata oman agendan? Näinhän Trumpkin tekee.
-30

highlander100

Mielenkiintoista, että tappajafin-pelle laittaa kuvaan Japanin, USA:n ja Kanadan, jotka eivät tietääkseni kuuluu Eurooppaan, ja siten emme niitä avusta millään tavalla. Sellainen haisee persu-pahalta. Lisäksi kommentoissa on persu-öyhöttäjiä, jotka eivät ymmärrä taloudesta mitään, kun LUULEVAT, että kotitalouksien varallisuus kertoo koko totuuden. Ei kerro, pellet. Jos on esim. 1000€ kotona ja pankille velkaa 200.000€, niin oletko rikas? Katsokaa esim Italian ja Belgian velat: aijaa.com/9nWxIP Ja yrittäkää edes vähän tutustua talousasioihin, älkääkä persumaisesti olko yksisilmäisiä.
+3

meitzi72

Ideana ei ollut maksaa italialaisten veronalennuksia. Marin siinä vaan tavan mukaan osti itselleen paikan parempiin piireihin, kun aikansa on ohi.
+9

PeterNorth

Eipä noilla prosenttitaulukoilla muuta tee ilman asiayhteyttä kuin hiero omaa kikkeliä.
-4

Ananatti

Psykoosi mainittu!
+4

aapo88

Tjaa.. taulukko onkin prosenteissa. Ei mitään käsitystä mihinkä tappajfin:in taulukko liittyy.
+80

aapo88

https://stats.oecd.org/Index.aspx?DataSetCode=WEALTH Otettu kanakotkan lähettämästä OECD pdf tiedostosta kuvan 2.1 lähteestä. Lyhyesti, Italialla on suurempi per asukaskunta varallisuus ja pienempi per henkilö varallisuus. suurempi per asukaskunta varallisuus italiassa johtuu luultavasti siitä, että asukaskunnassa asuu useammin useampi sukupolvi kuin suomessa. Lisäksi suomessa taitaa olla aika paljon yksin asuvia, joka pienentää per asukaskunnan keski varallisuutta.Tämän taulukon näki kusetukseksi samantien. Uskooko joku oikeasti että jenkkien ja italian välillä olisi vain 48,3 tuhannen ero?
+16

B_Killington

Kyseistä tutkimusta ja taulukkoa tarkastellessa on kuitenkin hyvä ottaa huomioon, että kyseessä on keskimääräinen nettovarallisuus. Esim. Alankomaissa ja USA:ssa, joissa tuloerot ovat järkyttävät, on sitten varallisuuden mediaani Suomea alempi. Itse pidän ainakin tätä Suomen kannalta positiivisena asiana.Myöskin tässä puhutaan kotitalouksien varallisuudesta, Suomessa henkilöiden määrä kotitalouksissa on yksi OECD:n pienimmistä.Taulukkoja tutkiessa on aina hyvä miettiä mitä johtopäätöksiä niistä tekee. Ihan hyvin meillä menee vaikka rikkaimpia ei ollakkaan.
0

terapeutti

Kaikki maksaa niin vitusti kun vielä Hans Välimäki superkokkikin aikoinaan 2013 sanoi, ettei vettä ilmaiseksi pöytään kanneta.
+6

zRude

Aasberg. Tuo o loukkaus trolleja kohtaan. Betbetion käytös o nii aivotonta ettei edes trollit kehtais puhua tollasia.
+12

aasberg

BetBet on todella törkeästi käyttäytyvä vihreiden trolli.
+8

Laopang

Kaiken lisäksi Italia suunnittelee käyttävänsä tukimiljardeja mm. veronkevennyksiin. Noh, se ei ole tyhmä kuka pyytää vaan Suomen punavihreä hallitus.
+4

zRude

Adios vaa dille Betbet. Ja Pidähä hauska V-Loppu kultsi <3
-44

BetBet

zRude Missä kiitos, kun korjasin virheesi ? Anyway, adios pelle !
+12

zRude

Oon kyl yllättyny jos Betbetin kaltasel katkeroituneel paskal o koskaa ollu vuotta pidempää suhdetta kehekkää muuhu ku äitiisä.
-39

BetBet

MösjööTipsu Okei . Kuten sanoin "Ei sillä, että vittuakaan kiinnostaisi, mutta kuitenkin ." Pusipusi hyvää yötä !
+4

zRude

Betbeti perus turpaasa aukova elämääsä vittuuntunu semi alkoholisoitunu 40v urpo. Ei tajua normaalista keskustelusta mitään. Sääliks käy tollasia ruppanoita :D
+7

MösjööTipsu

Käyttäydytäänpäs sitten asiallisesti ja muita kunnioittaen keskustelussa, vaikka eri mieltä ja internetissä ollaan.
-41

BetBet

zRude Kysyitkö jotain ?
+6

Mursunet

BetBet, ei amiksesta voi droppautua. Siellä ollaan for-life.
+8

juonu

Oho highladerin sivupersoona vauhdissa. Onhan meillä rahaa... Senkun kelagoldia vinguttaa.
+6

SikaObi

Älkää ottako tätä liian tosissaan. Ennemmin ottasin kantaa tohon vassareiden 5M omaisuuskattoon. Suorastaan vaativat, raukkaparat.
+12

zRude

Betbet. Tarkista vaa. Jatka vaa vihasena olemista ja netissä huutelua kunnes kuolet. Elämälläs et tuu saama mitää aikaseks tolla menolla. Itq WonQ. Sun historiaa ku kattoo ni saa kyl syövän että ei sen puolee :P
-49

BetBet

zRude Ja sieltä se amiksen dropout vahvisti todellisen tasonsa :D Ei pätkääkään asiaa, vain teinin tyhjää ulinaa. Jatketaan, kun sivistys on sillä tasolla, että tietää ettei kysymysmerkin eteen tule väliä. Kyllä, tarkistin historiastasi.
+14

zRude

Betbetillä ei oo aivokapasiteettia kuin copypastee omia replyjään. Sääliks käy että tollasillakin vajakeilla o äänioikeus.
+6

Terä äss mies

Millon meistä o tullu tämmönen vitun valittajakansa. Tilastossa vasta 15? Suomi o kehittyy aika nätisti itsenäistymisen jälkeen, eikä meillä hätää oo tulevaisuudessakaan vaikka 1 miljardi pitää sillon tällöin jakaa etelä Euroopan rikkaille porvarirunkkareille. Tehdään hommat niinku pitää ja lopettaa valittaminen, ei meillä täällä hätää oo nyt eikä ihan lähitulevaisuudessakaa. Ei Suomella ja suomalaisilla oo elämä ollu varmaa koskaan aiemmin yhtä helppoa ku nyt.
+7

Pirvainen Kallu

tilastokeskus Että suomalaiset ovat köyhää sakkia. Mutta silti on varaa nostaa verotusta, että muut maat voivat sitä laskea.
+41

zRude

Betbet. Kikkelis Kokkelis kilahtiko kyrpä ottaa ? Ota Spuge yks olut lisää perjantain kunniaks ni päästää nauttimaa sun ujelluksesta vähä lisää :P
-62

BetBet

zRude Vittu mikä panos pelle. Avaa lisää, sinä mistään mitään tietämätön apina.
+50

zRude

Betbetillä ei oo kaikki muumit laaksossa.
-58

BetBet

Voi Jeesus sentään, kirjaa nyt päiväkirjaansa ja esittele eteenpäin.
-57

BetBet

Kanakotka Jos kuvittelet, että joku kaltaisesi vatipää on taas iskenyt kultasuoneen, niin haloo tollo. Ollutta ja mennyttä paskaa ja noloa argumenttia.
+9
-60

BetBet

Kanakotka No shit Sherlock :D Vitun pelle asiasta on uutisoitu, tilasto on jo nähty Suomen mediassa suomeksi käännettynä. Sinä vatipää olit kuvahaulla löytävinäsi vieraskielisen ja parhaimmassakin tapauksessa väärin päin olevan taulukon :D
0

karvatura

Mutta Suomi on kuitenkin hyvinvointivaltio. Valtio voi ihan hyvin, kansalaiset ei ehkä niinkään.
+31

Kanakotka

BetBet Johtuisikohan siitä että kyseessä on tutkimuksesta tehty taulukko, jossa lähimaat ovat tuotu esille, ja verrattu Suomeen. Suomenkielellä OECD tutkimusta ei ole, koska OECD ei julkaise tutkimuksiaan kansainvälisesti suomen kielellä. Olet sinäkin kummallinen vipeltäjä.
-52

BetBet

Jeesus Kristus sentään, kukaan ei epäile tilastoa. Se on nähty. Vaan sen yhteydessä olevaa uutisointia, missä tästä kerrotaan ja selitetään. Tarvi keksiä pyörää aina uudestaan.
0

tilastokeskus

tappajafin Mitä yrität sanoa tällä tilastolla?
+4
-57

BetBet

Kanakotka Linkissäsi ensimmäistäkään taulukkoa edes samoin päin dorka. Saati suomea :D
+29

Kanakotka

BetBet Millähän ihmeen kielellä sä olet hakenut kun ihan ensimmäinen hakutulos ensimmäisestä hakuyrityksestä löytää tämän? https://www.oecd.org/officialdocuments/publicdisplaydocumentpdf/?cote=SDD/DOC(2018)1&docLanguage=En
-54

BetBet

Linkki uutiseen kiitos, missä arvatenkin selitetään asiaa. Kuvahaku ei tuota tulosta, vaikka oecd:n kuva muka kyseessä. Ei sillä, että vittuakaan kiinnostaisi, mutta kuitenkin.
0

aasberg

Velax niminen koti.