KIRJAUDU SISÄÄN

Nimimerkki tai sähköpostiosoite

Salasana


Rekisteröidy | Unohdettu salasana
Haku
SULJE (X)
< EDELLINEN
SEURAAVA >

Omakehuviikko

Piti rakentaa skobet missä on tarpeeksi potkua ja erottelevaisuutta.
132 desibeliä puolestatoista metristä mitattuna kun loppu tehot vahvistimesta. Huippuja ei ole vieläkään saatu. Testissä käytetty Manowarin Triumph Of Steel - albumia. Nyt toimivat kotiteatterissa, mutta voisivat myös toimia PA:na keikoilla :D Naapurit tykkää....

Omakehuviikko

62 ääntä

24 kommenttia

2020-05-22 20:41:58

2.1 / 5

Eniten ääniä saaneet kommentit

+113

Lajineutraali

Oisit laittanut verhotangon samalla oisit saanut verhot oikeinpäin...
+30

K-pää

Omakehuviikon toinen viikko alkaa olemaan puolessa välissä. Monta näitä tullee?

Kommentit

+1

Damien_Wb

Mittaus tehtiin duunissa. Ei missään nimessä vaimennetuissa olosuhteissa. Vahvarina toimi keikkakäyttöön suunnattu monopääte. Kaikilla oli peltorit päässä. Skobet olis kestänyt vielä enemmän, mutta vahvari sano: poks. Saatiin kuulla myöhemmin naapurifirmoilta pikkasen kuittia. Mutta hauskaa oli. Lahkeet lepatti.
0

Zyrppa

oliko mitattu ihan olohuoneessa kaiussa vai kontrolloidussa, vaimennetussa tilassa?
0

Damien_Wb

Toi kotelo on vain viilutettua visaa, mutta jalusta on sitä itseään. Tehty useammasta palasta.
0

SirJakkuson

Onks toi visakoivua? Mistä noin isoja visakoivun palasia oikein löytää? Mut tosi hienolta toi tekstuuri tossa puussa kyllä näyttää.
0

Damien_Wb

Soivat kyllä hyvin. Tarkoitan että saundi on omaan korvaani riittävän erotteleva ja kirkas hiljaisellakin äänenvoimakkuudella. Noin kerran vuodessa tulee "luukutettua". Tein nämä, koska halusin tehdä jotain mitä en ole ikinä ennen tehnyt. Jakosuotimeen sain apuja yhdeltä skobe-harrastajalta. Oli hauska projekti :)
+2

jupe68

Ja toisekseen laatukaiuttimia ei koskaan mitata teholla, vaan erottelevuudella soinnin tasapainolla. Millä siihen päästään niin siinä on tuhatlappuset hubaa. Järjetön tehonsieto ei tarkoita hyvää soundia. Ja kuvasta nähden ei noin köykäsillä beerleseillä päästä tuollaisiin lukemiin, jo pelkästään basson ripustus pettäisi, ja sitä kaavittaisi takaseinästä irti lapiolla. Mutta mikäpä minä sanomaan nätit silti.
+2

jupe68

Öö nyt ei mene läpi? 132db, tarvii niin hirvittävästi tehoa vahvistimesta, etten usko sellaista kotiteatterivahvistinta olemassakaan, 90dbw, saadaan yhden vatin siniteholla, siitä ylöspäin jokainen dbw vaatii kolminkertaisen tehon, eli mennään semmosille tuhat luvuille, mihin kykenee hyvin harva monovahvistinkin? Hienot silti, mutta näissä lukemissa on liian monta muuttujaa, jotka puoltaisi moisia lukemia.
0

Bluester

Lexa86 Aina voi ohittaa median jos se ei kiinnosta. Väistämättä kaikkia ei voi kiinnostaa jokainen media mitä tänne tungetaan, eikä uudesta sisällöstä ole ollut viimeaikoina tunkua. Itestä on aikankin ollut kiva seurata toisten kädentaitoja. Äläkä pelkää, kyllä nää omakehuviikot on aina aikanaan kuivuneet kasaan.
+1

jarrrza

Surkeat lastulevy tekeleet
-2

Lexa86

Voisko nää jo loppua, ei vois vähempää kiinnostaa ja puolet on googlen kuvahausta vaan napattuja. Voisin itteki ottaa lentokoneesta kuvan ja sanoa että tommosen tein, mutta kaverit teki sillee tyhmästi, että lensi sen päin tornia. 911, never forget.
-1

DAI

eric: Pilkka osu omaan nilkkaan. Luitko kuitenkaan mitään sen jälkeen? Kysymyksesi vaikuttaa vähän hölmöltä, jos luit.
-1

pasisti

132 dB ei kerro mitään, jos ei kerrota painotuksesta. Oliko A, C vai Z -painotus. Mitattiinko kertymää vai peakia? Varmasti kaiuttimesi ovat hyviä, en halua sitä kyseenalaistaa, mutta tuollainen lukema voi tarkoittaa mitä vaan, jos painotuksia ei ole kerrottu.
0

jackson

Onneks tää omakehu viikko loppuu. Kiinnostaa hirveesti tuijotella tällästä
+5

eric

DAI Ps. Äijä kirjoitti ite "kauittimien".
+2

eric

DAI Tarkasti nappasit kirjoitusvirheestäni kiinni! Huomasitko että heti seuraavassa virkkeessäni ei enää ollut junttimaista J-kirjainta sanassa kaiutin? En ole taajuusvasteiden asiantuntija vaikka musiikkia harrastankin, mutta kai nyt tajusit mitä ajoin takaa alkuperäisellä kommentillani?
0

Theggis

Sun naapurissa on varmaan kiva asua.
0

343

eric Ei liity enää musiikinkuunteluun, mutta Peaveyn 10" Blue Marvelia ei saa kuulostamaan hyvältä millään äänenvoimakkuudella.
-1

DAI

eric: Ei kauittimien(ilman J-kirjainta) laatua mitata volyymilla ollenkaan vaan taajuusvasteella. Taajuusvaste muuttuu jonkin verran syötettävän tehon mukaan ja oleellisinta se on mitata sillä volyymitasolla, jolla kaiuttimia normaalisti käyttää. Ja tässä on vasta kaiutinelementit mukana. Kun laskee mukaan koko paketin, muuttujia tulee vielä paljon lisää.
+1

eric

Ei kaijuttimien laatua mitata sillä kuinka kovaa niillä voi soittaa ääntä. 100 db on jo hiton lujaa, 130 db on jo ihan älytöntä ja aiheuttaa kuulovaurion. Kaiutinten laatu tulee siitä kuinka hiljaisella siitä voi kuunnella musiikkia äänen häiriintymättä. Kaikki kajarit kuulostaa hyvältä täysillä. Huippukaiuttimet tuottaa laadukasta ääntä myös hiljaa.
+4

KA-18

Ite pistin verhot myös noin päin kun oletin että ne rinkulat on painot jotka pitää verhot stabiilina. Hyvin toimi. Nykyään on vaimo niin ne on toisinpäin.
+113

Lajineutraali

Oisit laittanut verhotangon samalla oisit saanut verhot oikeinpäin...
+30

K-pää

Omakehuviikon toinen viikko alkaa olemaan puolessa välissä. Monta näitä tullee?
+6

Devourment

olitsi hyvänen aika nyt maalannu nuo ja upottanu elementit toho puuhu...
-1

heba112

Kjeh räh