KIRJAUDU SISÄÄN

Nimimerkki tai sähköpostiosoite

Salasana


Rekisteröidy | Unohdettu salasana
Haku
SULJE (X)
< EDELLINEN
SEURAAVA >

Sotilas marssii vegeruualla

Sotilas marssii vegeruualla

159 ääntä

64 kommenttia

2019-03-14 11:43:10

2.7 / 5

Eniten ääniä saaneet kommentit

+101

brian666

Kasvispohjaisia noi rintamasafkat aikanaan olivat. Kun sitä lihaa oli niin vähän. Mutta mitä sitten? Ihan turha sotkea jotain ideologioita kun jätkät koittaa tapella ja syö siksi ihan mitä nyt vaan sattuu löytymään helposti ja halvalla. Kuten minäkin.
+83

LionKing138

Mulla vähän hankala ymmärtää tätä kasvisruuan vihaamista. Siis joo se yuli yllättäen, ja tasavertasuuden mukaan vege ravintoloissakin pitäis olla lihavaihtoehto. Mutta se on vaan ihan fiksua syödä monipuolisesti. Itse kokeilin linssejä muutama vuosi sitten soseeksi kun en voinu kun soseita syödä, ja nyt ainakin 4 kertaa kuukaudessa tulee tehtyä kasvisruokaa. ( teen paljon kerrallaan niin sitä syö monta kertaa) mut kai se on se kun pakottamalla ei synny kuin negatiivisä tuntemuksia.
+28

Rosak

Nää on kyllä joo, kuten brian666 sanookin, vähän hölmöjä kuvia ja valituksia. En nyt ala tässä sen kummemmin syvällsiemmin avaamaan sota-ajan ravintoa, mutta suomalainen teräksestä tehty jätkä söi ratkaisutaisteluja ennen keskimäärin kilon perunaa päivässä, siihen päälle reilu 400g leipää ja 100g ryynejä (ryynivelli, nam). Rasvaa sai leivälle 25 grammaa. Lihaa annoksiin sai käyttää yhteensä 100g päivässä. Aina ei ollut lihaa. Eikä aina ehditty syödä ihan joka toinenkaan päivä. Nykyinen kasvisruoka on aika paljon pätevämpää kamaa.
+26

duplis

Toiset on syöneet proteiinia ja toiset hiilaripaskaa

Kommentit

0

realtaste

Jeppe-epeli Missä kohtaa kysyin suoraa 'ymmärsinkö viestisi väärin?' Montako kertaa kysyin mitä tarkoitit heitollasi? En voi tietää ymmärsinkö viestisi väärin ennenkuin kerrot minulle mitä tarkoitit heitollasi? Kun 'vege' puhekielessä voi näköjään tarkoittaa melko montaa eri asiaa kuten esim. vegaaniutta elämäntapana, vegaania ruokaa, vegaaneja ihmisiä tai vaikka vihannes=vege.
0

Jeppe-epeli

realtaste olisit vaan suoraan sanonut että tajusit olevasi väärässä niin sitä ei tarvitse rivien välistä arvailla. Se että vaikutin aiemmin joltain ei tarkoita sitä ettenkö vaikuttaisilta siltä mielestäsi enää. En arvannut että "kuolkaa vegenvihaajat" kommenttia voi ymmärtää väärin, varsinkin kun huomautin sulle siitä allaolevasta kommentista. Kyse ei tosiaan ollut mistään biologiasta.
0

realtaste

Jeppe-epeli Katsoppa hieman miten tilanne eskaloitui. Sanoin sinulle vastaan koska mitä ilmeisemmin ymmärsin viestisi väärin, jonka takia kysyinkin mitä ymmärsin väärin ja sen jälkeen koitin vielä pitkään kysellä että mistä kiikastaa, mutta ei.. En ole väittänyt sinun olevan enää kumpikaan, koska ymmärsin jo aikoja siten, mm 2kommettia sitten 'vaikutit kuuluvan'
-1

Jeppe-epeli

realtaste no en ole kumpikaan noista, tajuatko nyt virheesi?
0

realtaste

Jeppe-epeli Juuh nyt oli vahva argumentti (:
-2

Jeppe-epeli

realtaste vain sun elämänkoululogiikalla.
0

realtaste

Jeppe-epeli Ei, Olenko väittänyt niin? Maailmassa on vegaaneja ja vegaaneja jotka toivovat muille kuolemaa, sinä vaikutit kuuluvan jälkimmäiseen ryhmään.
-1

Jeppe-epeli

realtaste onko maailmassa vain vegaaneja ja niitä jotka toivoo vegaaneille kuolemaa? Kumpaan ryhmään sinä kuulut?
-1

Jeppe-epeli

realtaste ei ole mahdoton oletus
0

realtaste

Jeppe-epeli Oletan ettet toivo itsellesi kuolemaa, vaan toivot toiselle ryhmälle kuolemaa? Onko tämä ihan mahdoton oletus?
-1

Jeppe-epeli

En tosiaan arvannut että oletat mitä sattuu. Mutta ihan tyypillistä ajattelua rasialaisille. Esimerkiksi tuon armeijan kasvinruuan osalta yleinen oletus on että se ei sisällä tarpeeksi energiaa.
-1

Jeppe-epeli

realtaste Ei ole kovin älykästä olettaa asioita ja perustaa ajatuksensa tyhjän päälle
-1

realtaste

Jeppe-epeli Jos sinä (oletettuna) vegenä toivot vegen vihaajille kuolemaa, se ei anna vegeille hyvää kuvaa. Jos sinä (oletettuna) tummana miehenä toivot valkoisille kuolemaa, se ei anna tummille hyvää kuvaa. Mikä tässä on todella niin vaikeaa ymmärtää?
-1

Jeppe-epeli

Tai sitten voin muokata aiemman kommentin muotoon "jos naistenhakkaajilla kuoleman toivottaminen antaa huonon kuvan naisista niin eipä tuolle sun logiikallesi taida olla enää mitään tehtävissä."
-1

Jeppe-epeli

realtaste no vaihdetaan siihen esimerkkiin sitten se kuolemantoivotus. Eli jos joku toivoo kaikille valkoihoisille miehille kuolemaa ja minä (mustamies) toivon kuolemaan näille ihmisille, niin antaako tämä huonon kuvan valkoisesta miehestä? En tiedä miten sun on niin vaikea tajuta näitä esimerkkejä ja yhdistää sitä tuohon sinun alkoperäiseen kommenttiin siitä että annan huonon kuvan vegaaneista. Kuoleman toivotus ei muuten ole mikään argumentti.
0

realtaste

Jeppe-epeli Hienot psykoosit sieltä.. En puhunut mitään maineesta tai vihaamisesta, vaan kuoleman toivottamisesta. Se ei anna argumentin kertojasta mitään järkevää kuvaa, vaan enemmänkin että kyseessä on tunnelataus. Kuulostaako tuo taas samalta kuin edellinen kommentti?
-2

Jeppe-epeli

realtaste Jos naistenhakkaajien vihaaminen pilaa naisten maineen niin eipä tuolle sun logiikallesi taida olla enää mitään tehtävissä.
0

realtaste

Jeppe-epeli Jos sinä toivot kenellekkään kuolemaa, se antaa automaattisesti huonoa kuvaa vastakkaisesta ryhmästä koska oletettavasti kuulut tai vähintään kannatat sitä.Vai toivotko todella myös itsellesi syöpää? Sama homma juntiksi haukkumisen kanssa, joka on muuten junteinta mitä tiedän vai meinaatko että joku on tuon jälkeen että 'hmm tuo olikin järkevästi argumentoitu, pitääkin tutkia aihetta lisää.' Jos toivot naisten hakkaajille kuolemaa, sekään ei mielestäni anna järkevää kuvaa vastapuolesta sillä mielestäni kuoleman toivominen on täyttä järjenköyhyyttä vaikka toinen tekisikin väärin.
-2

Jeppe-epeli

Sitten toinen esimerkki. Jos toivon naisten hakkaajille kuolemaa, niin annanko naisista huonon kuvan? En, eli miksi annan vegaaneista huonon kuvan jos toivon vegaanien tai vegen vihaajille kuolemaa?
-2

Jeppe-epeli

Ja siis tuo junttien vegeviha on erittäin typerää. Jos ne toivottaa vegaaneille kuolemaan niin vastine siihen on toivottaa vihaajille kuolemaa. Toivottavasti oli riittävän rautalankainen esimerkki.
-3

Jeppe-epeli

realtaste jos sun logiikka on tuolla tasolla niin lienee turha selittää yhtään mitään. Kokeile miettiä vielä tuota autoesimerkkiä. Se huutelu oli siis vastine siihen alla olevaan kommenttiin. Halusin nähdä rasian typerän reaktion siihen miten veganeille saa toivoa kuolemaan mutta vegen vihaajille ei.
+1

realtaste

Jeppe-epeli Olen jo kysynyt mitä tarkoitit heitollasi, mutta et ole osannut vieläkään vastata..? Miksi vegen vihaajien pitäisi kuolla? Jos huudat että 'kuolkaa vegen vihaajat' niin eikö se anna aika huonoa kuvaa vegeistä mitä ikinä sillä nyt saatoitkaan tarkoittaa?ps. sori annoin vahingossa plussaa (:
-2

Jeppe-epeli

realtaste sanoit että annan huonon kuvan vegaaneista. Etkö vieläkään tajua miten typerä logiikka se oli? Mistä muuten keksit että nyhtökaura aiheuttaa syöpää?
0

realtaste

Jeppe-epeli Edelleen tartuin 'kuolkaa vegen vihaajat' kohtaan ja kysyinkin että mitä tarkoitit sillä? Miksi vegen(?) vihaajien pitäisi kuolla? Onko kaikenlaiset makkarat pahasta?
0

Jeppe-epeli

realtaste vastataanpa vielä tähän. Puhuin tosiaan makkarasta kuten ylläoleva kuvakin ja kuten aiemmin sanoin. Ja jos haukun vaikkapa mersua paskaksi autoksi niin jotenkin sun logiikalla se antaa huonon kuvan audikuskeista.
0

realtaste

rude1 Link no work. Mutta osaan ennustaa 'tutkimuksesi' jossa on todennäköisesti verrattu vegaanien suolistosyövän ja muiden 'sekasyöjien' vastaaviin lukemiin, ottamatta millään tavalla huomioon kaikkea muuta ruokavaliossa ja elämäntavoissa, kuten alkoholia, tupakkia, sokeria, hiilihydraatteja tai ylipäätään mitään muuta? Sillä tietääkseni ei ole vielä yhtään tutkimusta missä olisi oikeasti tutkittu pelkän lihan vaikutusta syöpiin. Kanadassa on tietääkseni yksi tutkimus menossa jossa tutkitaan carnivore ruokavalion vaikutusta,mistä viimeistään saa jotain vertailukohtaa vegaani ruokavaliolle.
-1

rude1

realtaste, "Molempmissa prosessointi esim makkaraksi tai nyhtökauraksi aiheuttaa varmasti taas jonkin verran enemmän." Prosessointi, esim. pannulla/grillissä paistaminen tai makkaran nitrointi lisää jonkin verran suolistosyövän riskiä, mutta ero prosessoimattoman (raa'an) ja prosessoidun lihan välillä on merkityksetön verrattuna eroon kasvisruoan ja lihan välillä. En toki ole vegaani, mutta koitetaan silti pysyä faktoissa, niin kuin kunnon nettikeskusteluun kuuluu.
-1

rude1

realtaste, "Ja tiesitkö muuten ettei liha edes aiheuta suolistosyöpää sen enempää kuin salaattikaan". Paskapuhetta, ks. esim. http://(...).com/y6luybue
-1

realtaste

Jeppe-epeli Eli ymmärsinkö ensimmäisen viestisi väärin? Vai mitä tarkoitit 'Kuolkaa vegen vihaajat' vegellä? Mutta ihan mitä vain tarkoitat niin 'kuolkaa X ryhmän ihmiset' kuulostaa vain turhalta huutelulta Y tai Z porukasta, että oliko tuossa joku hyväkin pointti joka meni multa ohi vai? Ja tiesitkö muuten ettei liha edes aiheuta suolistosyöpää sen enempää kuin salaattikaan,ehkä jopa vähemmän. Molempmissa prosessointi esim makkaraksi tai nyhtökauraksi aiheuttaa varmasti taas jonkin verran enemmän. Esim Inuiitit ovat eläneet sukupolvia lähes ainoastaan lihalla ilman syöpiä.
+1

Jeppe-epeli

realtaste niin, en ehkä anna hyvää kuvaa itsestäni mutta tiesitkö että kasviksia syö lähes kaikki mutta kaikki ei ole silti vegaaneja? Harvalla täällä varmaan on hyvä kuva vegaaneista mutta en tiennyt että minulla on jokin erityisoikeus muovata mielikuvaa heistä. Kuulostaa enemmän sellaiselta rasialaiselta tyyliltä vihata vegaaneja ja muita eri tavalla ajattelevia aina kun tilaisuus tulee.
0

palovamma

Täällähän on laadukasta keskustelua. Arvostan! Jatkakaa.
0

realtaste

Jeppe-epeli Meinaan kun paasaat 'kuolkaa vegen vihaajat' että antaa hyvää kuvaa. Mutta empä kyllä huomannutkaan alla olevaa kommenttia aiemmin. Mutta ainakin se näyttää liittyvän mediaan,eikä perseen nyhtäminen taida olla oikea tapa kuolla? :d
-1

Jeppe-epeli

DAI En edes sanonut niin vitun apina :D
0

Marqs

PeterNorth Se oli Koskela joka söi rautaa ja paskanti kettinkiä. Rokka taas käski Kariluodon heitellä käsikranaatteja ampumahaudan vyörytyksessä.
+1

DAI

Jeppe-epeli: "Yyy, itketään kun joku muukin sanoi yhtä pahasti kuin minä, joten en ole syyllinen mihinkään." Tuo "koska muutkin" syöpä on pahinta paskaa, kun puhutaan argumentoinnista. Yritä uudelleen.
0

Jeppe-epeli

Realtaste, mites toi pilgrimin kommentti tuolla kommenttini alla, antaako se hyvän kuvan lihansyöjistä? Miksi tartuit minun kommenttiini etkä hänen, vaikka molemmissa toivotaan törkeästi kuolemaa?
-1

Jeppe-epeli

realtaste miten minä voin antaa jonkin kuvan vegaaneista? :D Puhuin makkarasta en veganismista.
0

Mkananoja

fake. kaikki tietää että ei ryssät syöny ku omat hevosensa.
+1

PeterNorth

Marqs On se sikäli jännä, että Rokka ei perääntyisi ruokavaliosyistä. Nimim. Raudasta kettinkiä
+2

Kapa53

Nepalilaiset Gurkhat siseilee pitkiä aikoja hieman haastavemmissa oloissa pelkällä kasvismössöllä, että kyllä se on tämä pullamössösukupolvi, joka ei pysty kääntää kylkeäkään jos kyljystä ei tule pöytään.
0

Juhilus

Omat miehet ovat syöneet liikaa proteiinia, peräännytään.
-3

realtaste

Jeppe-epeli Annatpa todella fiksun kuvan vegaaneista :) Vaikka itse lihansyöjä olenkin,niin en silti toivo että vegaanit kuolisivat puutostiloihinsa.. Nimittäin juuri viime viikolla juttelin vanhojen ystävien kanssa jotka ovat syöneet vegaanisesti yli 5v ja nyt ihan vasta alkoivat syömään uudestaan lihaa. En näe tarpeelliseksi selitellä miksi, jos kiinnostaa google on ystävä.
+4

Rosak

Kuvaavaa on myös se, että lihaa (erityisesti makkaroita yms.) säästeltiin, eli jaettiin päivittäin vähemmän, jotta niitä pystyttiin toisinaan jakamaan ylimääräisinä annoksina miehille mielialaa kohottamaan. Esimerkkinä Tuntemattoman Sotilaan ruokavalitus, pohjautuu tapaukseen jossa JR8:n miehet söivät yli 30 päivää samaa ruokaa: näkkileipää, sokeria, margariinia ja ruisjauhoista tehtyä puuroa, johon lisättiin 80g säilykepurkista puolet per annos. Voi siinä miettiä, miten siistiä ollut kahdesti päivässä vetää ruispuuroa jossa ajatuksena lihaa seassa. Kuukauden.
+28

Rosak

Nää on kyllä joo, kuten brian666 sanookin, vähän hölmöjä kuvia ja valituksia. En nyt ala tässä sen kummemmin syvällsiemmin avaamaan sota-ajan ravintoa, mutta suomalainen teräksestä tehty jätkä söi ratkaisutaisteluja ennen keskimäärin kilon perunaa päivässä, siihen päälle reilu 400g leipää ja 100g ryynejä (ryynivelli, nam). Rasvaa sai leivälle 25 grammaa. Lihaa annoksiin sai käyttää yhteensä 100g päivässä. Aina ei ollut lihaa. Eikä aina ehditty syödä ihan joka toinenkaan päivä. Nykyinen kasvisruoka on aika paljon pätevämpää kamaa.
+3

Kantasolu

Kikherneiden ja nyhtökauran jäljiltä peräsuolet röpöttää kuin mäkistarttia yrittäessä tulpattomalla mopolla. Ryssä kuulee jo kaukaa.
+3

LionKing138

kanakotka No niin no... itse näen ne tuotteet helpompina portteina vegeruokaan jos on tarkoitus sellaista kokeilla/ vaihtaa. Ei mullakaan tullu mieleen heti ensimmäiseksi ruveta höyryttämään kukkakaalia. Tein normaalit lisukkeet ( kastikkeen, muusin) mitä jauhelihapihveille, mutta teinkin sieni/juurespihvejä. Oli OK. Sit kun jouduin linssi/bataatti/porkkana-sössö kuurille, oli pakko opetella uusiakin reseptejä.
-8

Jeppe-epeli

Makkaraa :DDD ei vittu kuolkaa vegen vihaajat suolistosyöpään
-6

pilgrim

vitun wegaanit. kuolkaa nyhtämällä persettä
+4

viisas viski mies

itelläkään ei kasvisruokaa vastaan mitään ole mutta intissä kun tuo 2x viikkoon kasvisruoka mikä on massana tehty ja maistuu vastaleikatulta nurmikolta vähän ketutti
+2

Marqs

PeterNorth Ei ole jännää, kun tietää että kyseessä on alikersantti Rokka.
+1

Why

liitu "Mitä huonompi ruoka, sen vahvempi armeija vihaisine sotilaineen." Jos tuo pitäisi paikkansa, Suomen armeija olisi pelottava porukka.
+1

Kanakotka

LionKing138 Kasvisruoat on ihan OK, mutta mun mielestä se, että yritellään jäljitellä liharuokaa (vege pekonia, vege makkaraa, vege siankäristystä) on helvetin typerää. On niitä hyviäkin kasvispohjaisia ruokia, ja tofu ruokia.
+2

petelius86

Hyvä lautanen on semmone jossa on kaikkia tasapuolisesti ja jos ei liha tai salaatti napaa niin jätä toinen pois mutta jos se menee johonkin rikkaruohojen pääasialliseen syöntiin niin itteäkin alkas ärsyttää.
+5

toukkis

Just söin omatekemiä pinaattilättyjä, puolukkahilloa, raejuustoa. Välillä mukava vetää ihan kasvisevästäki, ei kai sitä lihaa tarvi kokoaikaa otsa hiessä vetää.
+5

PeterNorth

Jännä, että alikersantti ohjeistaa luutnanttia.
+6

Rahkarotta

Vegeruoka ei ole ongelma, itse olisin palvelusaikana kiskonut lihatonta hernaria vaikka joka ikinen päivä. Ongelma on nämä väkisin väännetyt moraalikampanjat, joissa joku kuukausittainen trendiruoka yritetään väkisin tunkea kaikkialle. Hyvä olisi muistaa, että jos kerran antaa jalansijan tälläselle touhulle, se tulee tapahtumaan myös toistekin. Antaa mosien syödä sitä, millä ne pysyy parhaiten käynnissä.
0

TheSupervisor

Jos noista vaihtoehdoista pitäisi valita mitä ruokaa syö seuraavat kaksi viikkoa niin valinta olisi helppo, kik-herneitä ja nyhtökauraa kiitos. Varmasti jaksaa paremmin.
+2

Setech

Itse korvasin yli puolet kasviksilla, kun en pystynyt vastaamaan kysymykseen: "Miksi en haluaisi elää terveemmin?" Toisaalta, jos elää syödäkseen niin mikäs siinä..
+4

Garbanzo

Pettuleipää ja perunaa
+1

Huoravasara

Joskus sissimuonapakkauksessa oli joku sieniruoka minkä käyttötarkoitus jäi mysteeriksi. Ensinnäkin sen haju on sen verran kauhea ettei sitä ainakaan syödä voinut ja toisekseen kemiallisten ja biologisten aseiden käyttö on kielletty joten ei sitä olisi voinut myöskään käyttää taistelussa K-valtiota vastaan
+101

brian666

Kasvispohjaisia noi rintamasafkat aikanaan olivat. Kun sitä lihaa oli niin vähän. Mutta mitä sitten? Ihan turha sotkea jotain ideologioita kun jätkät koittaa tapella ja syö siksi ihan mitä nyt vaan sattuu löytymään helposti ja halvalla. Kuten minäkin.
+26

duplis

Toiset on syöneet proteiinia ja toiset hiilaripaskaa
+83

LionKing138

Mulla vähän hankala ymmärtää tätä kasvisruuan vihaamista. Siis joo se yuli yllättäen, ja tasavertasuuden mukaan vege ravintoloissakin pitäis olla lihavaihtoehto. Mutta se on vaan ihan fiksua syödä monipuolisesti. Itse kokeilin linssejä muutama vuosi sitten soseeksi kun en voinu kun soseita syödä, ja nyt ainakin 4 kertaa kuukaudessa tulee tehtyä kasvisruokaa. ( teen paljon kerrallaan niin sitä syö monta kertaa) mut kai se on se kun pakottamalla ei synny kuin negatiivisä tuntemuksia.
-3

liitu

Mitä huonompi ruoka, sen vahvempi armeija vihaisine sotilaineen. Suomi tähtää suurvallaksi.