KIRJAUDU SISÄÄN

Nimimerkki tai sähköpostiosoite

Salasana


Rekisteröidy | Unohdettu salasana
Haku
SULJE (X)
< EDELLINEN
SEURAAVA >

Suomalaisten rohkeus ja läheinen luontosuhde

Suomalainen rohkeus vs. todellisuus

Suomalaisten rohkeus ja läheinen luontosuhde

97 ääntä

34 kommenttia

2019-03-14 11:41:12

2.9 / 5

Eniten ääniä saaneet kommentit

+90

SirJakkuson

Itse asiassa, jos laskee suhdelukuja noista arvoista, niin Italiassa on kaikista vähiten susia per miljoona asukasta. Eli italialaiset niitä muka pelkäävät eniten. Tässä näkee hyvin kuinka sopivalla esitysmuodolla faktoja voidaan vääntää istumaan paremmin omaan tarkoitusperään.
+67

Vepsi

Itse en ole raivokas susien puolustaja mutta en ymmärrä sitäkään kun jotkut ovat sitä mieltä että kaikki sudet pitäs tappaa. Ja onhan se ikävää että susi tappaa metsästyskoiran, mutta ei se susi siellä metässä kato että oho tuohan on Pentin ajokoira. Liian lähellä pihaa majailevat sudet tietty pois. Susi on kumminkin todistettavasti tappanu ihmisen viimeksi suomessa 1800 luvun lopulla. Itse asun maalla, viikko sitten ahma oli kulkenu alle 50 metrin päästä pihaa. Ja susilauma kulkee joka vuosi tällä kylällä pari kolme kertaa vuodessa. Iso reviiri nimittäin.
+37

testo_jolle

Käykää kysymässä niiden mielipidettä jotka asuvat susiseuduilla. Joiden koira on haettu susien toimesta pihasta tai jopa häkistä. Laita siinä sitten lapset ulos leikkimään tai syyspimeillä kulkemaan kouluun. Tälläkin hetkellä suomessa ajetaan ylimääräisiä lenkkejä takseilla kouluun susien takia. Helppo se on kaupungista(jossa itsekkin asun) huudella susien perään kun ainut kokemus luontoon on keskuspuiston pulusta.
+28

LionKing138

Kun suomalainen asuu metsässä, se on suden reviiriä. Mutta kun italialainen asuu metsässä, siitä on 5km supermarkettiin. Ja vuoristot on hyvää aluetta susille, mut ei ihmisille. Italiassa ja espanjassa niitä hieman enemmän kuin meillä täällä
+22

leksus111

Sudet on aina häädetty ihmisten asuinalueilta kauemmaksi. Siinä oppii sudet pelkäämään ihmistä. Sillä tavalla se luonnossakin toimii kaikkien eläinten kesken. Susien asuinalue on siellä missä ihmistä ei ole tai missä niiden annetaan asua, vaikka kaunkien keskustassa.

Kommentit

+2

Mr_Mulqvisti

Todellisuus on paskaa mediaa iheellisempää. Oma arvioni nykyisestä susikannasta suomessa liikkuu 500-1000 välissä. 2000 luvulla kotiseudullani meni ehkä 1 susi per vuosi läpi. Nykyisin läpikulkijoita on useita vuodessa ja myös laumoja kulkee. Määrät ovat tasaisesti kasvaneet, kuten muuallakin suomessa. Virallinen kanta-arvio kuitenkin jämähtänyt vuosikymmeniksi paikalleen :D
+1

Froqert

antaahan suden jolkotella
+1

Tonny

miksi tää on englanniksi ja miksei ole edes noita "Edellinen/seuraava"- nuolia jaksettu poistaa?
0

ultraohut

Miks kukaan oikeastaan haluaa edes pitää susikannan? Mielestäni parasta olisi kun tapettais kaikki eläimet ja ihmiset. Elämä on kirous.
-1

SirJakkuson

meitzi72 Ja juuri tämä, että mitä asioita painottaa enemmän ja tuo etualalle ja mitä asioita painottaa vähemmän ja jättää taka-alalle sekä mitä tuo esiin ja mitä jättää esittämättä tekevät isommasta moninaisesta kokonaisuudesta liian pelkistetyn ja yksinkertaisen kuvastamaan vallitsevaa tilannetta vaikka kaikki tiedot saattaisivatkin olla täysin totta mitä on tuotu esiin ja painotettu. Plus tähän sitten päälle vielä se, että kuinka katsoja tulkitsee näitä saamiaan tietoja tai epähuomiossa jättää tulkitsematta.
0

SirJakkuson

meitzi72 Tämäpä tämä, että mitä tuolla kuvalla haetaan ja mitä sillä halutaan osoittaa. Tämä kuva esimerkiksi ei kerro yhtään siitä kuinka sudet ovat keskittyneet kyseisten valtioiden sisällä, joka on yksi erittäin oleellinen asia, joka pitäisi myös olla mukana. Jos Suomessa kaikki nuo 120 sutta olisivat jossain metsissä pyörimässä kaukana asutuksesta, niin mitään ongelmaa ei olisi, mutta niitä tavataan asutuksen lähellä jatkuvasti, jolloin ne on ongelma. Mitenkäs sitten Italian ja Espanjan suhteen? Ei voi tietää. Asiat eivät ole näin musta-valkeita kuin tämä kuva julistaa ponnekkaasti.
-1

Käänteismies

On täällä maalla niin mukavaa asua juu kaikki on nii hyvin ja on nii kaunista vaa toissa vuonna näin yhen suden tossa pellon laidassa, ihan varmasti katso meidän sanni-juuteria kohti, nyt ei olla uskallettu lapsia päästää sen jälkeen ulos. Kaikki sudet vittuun meidän mailta, saatanan vääräuskoset sudet. Oishan noita varmaan muitakin paikkoja asua, mutta koska minä olen maailman napa niin kaikki sudet voi vaikka tappaa minun puolestani. Näin on juu asiat meillä kempeleellä, täällä tiedetään paremmin.
-1

MösjööTipsu

TrueTroll En ymmärrä miksi suomen susipopulaatiota pitää kaunistella joillain tilastoilla pienemmäksi, jotta sitä saataisiin kasvatettua viellä isommaksi. Tuskin on suden etukaan, jos populaatio kasvaa liian suureksi, mutta aktivisteja ei tunnu totuus kinostavan. He haluavat vain vaikuttaa lopputuloksesta huolimatta.
+2

TrueTroll

"Ken pahaa sutta pelkäisi", kuva nyt on täytta potaskaa vaikka en susia pelkääkkään, suomessa on paljon enemmän susia kuin 120, (2018 n.310 kpl), lisäksi niistä 70% asustelee suomussalmi-joensuun välimaastossa, jossa ne on suurimmat tuhotkin aiheuttanut, koirat/karjat syöty. Hieno eläin, vittumainen naapuri
+1

Päihtynyt poromies

Loputon aihe.. Harvat vaan muistaa laskea sitä venäjän susikantaa. Rajan takana kun noita kyliä on vähän harvemmassa niin siellähän niitä riittää. Arviolta koko venäjän kanta on 30.000 sutta. Tiiäppä tuosta kuinka monta prosenttia asuu rajan takana.
+5

equu513

wolf on monikossa wolves t. enklannin osaaja
+3

hekokaivuri

Aika harva aikuinen taitaa pelätä joutuvansa itse suden hyökköyksen uhriksi. Ennemmin pelätään lasten, lemmikkien tai karjan puolesta. Nuo nyky sudet Suomessa ei juuri välttele ihmistä. Syynä on että susille eniten helppoa ruokaa on siellä missä on ihmisasutustakin, peurat ja hirvet kun viihtyy asutuksen lähellä peltojen ympärillä koska niille on siellä ruokaa. Tästä johtuen sudet tottuu ihmisen läsnäoloon ja pikku hiljaa oppivat että ihminen ei ole uhka. Aika näyttää mitä tästä seuraa.
+6

pjotrthegreat

On käyny mielessä että jos loukuttais puolenkymmentä sutta, lastais ne pakuun ja roudais kallioon. Kattelis siinä sitten hetken miten hipsterin sinkula sutii :D
+7

Moe Szyslak

Vuosien 1710-1881 välillä susi tappoi Suomessa tiettävästi 175 ihmistä, eli keskimäärin yhden joka vuosi. Se, että edellisestä kerrasta on jo lähes 140 vuotta ei tarkoita ettei susi olisi vaarallinen vaan se kertoo lähinnä susikannan romahtamisesta ja ihmisten muuttamisesta pois susien elinaluilta kaupunkeihin. Maailmalla susi on tappanut tämän vuoden puolella jo ainakin 4 ihmistä.
0

North

No on kyllä satavarma että suomalainen tulee luonnossa paremmin toimeen kuin jokin kieroonkasvanut Italiaano tai luihu Espanjalainen. Ei niitä lapsia valvomatta kuulukkaan susialueilla pihalle päästää susi kun ei helpolle aterialle sano ei.
+12

Danpax

Suomessa on kyllä enemmän kuin 120 sutta ja vieläpä on niin, että ne tuppaa olemaa tietyillä alueilla voimakkaasti.
+9

ice-fox

italiassa ja espanjassa sudet on hieman eri kokoa...
+9

meitzi72

testo_jolle: Riistakameralla niitä on kuvattu tästä alle kilometrin päästä. Ei tutise puntit ja uskaltaa mennä metsään. Ei niitä näe kuin kuvista.
+1

meitzi72

SirJakkuson: Toi olisi tosi arvokas tieto, mikäli sudet söisivät ihmisiä. Tossa on tarkoitus osoittaa määriä per neliökilometri.
0

toukkis

SirJakkuson Italiassa on pienemmällä pinta-alalla kymmenkertainen määrä susia Suomeen verrattuna. Epätodennäköisempäähän se on että ihminen ja susi kohtaa, jos vähemmän tiheässä asuu sakkia.
+67

Vepsi

Itse en ole raivokas susien puolustaja mutta en ymmärrä sitäkään kun jotkut ovat sitä mieltä että kaikki sudet pitäs tappaa. Ja onhan se ikävää että susi tappaa metsästyskoiran, mutta ei se susi siellä metässä kato että oho tuohan on Pentin ajokoira. Liian lähellä pihaa majailevat sudet tietty pois. Susi on kumminkin todistettavasti tappanu ihmisen viimeksi suomessa 1800 luvun lopulla. Itse asun maalla, viikko sitten ahma oli kulkenu alle 50 metrin päästä pihaa. Ja susilauma kulkee joka vuosi tällä kylällä pari kolme kertaa vuodessa. Iso reviiri nimittäin.
-3

Garbanzo

SirJakkuson Tajusin sekunnin viiveellä, että annoin yläpeukkua ilman että tarkistin laskelman. Vähän niinku samaa sarjaa kommenttisi kanssa.
+5

WremahThD

Ampuu jos tulee lähelle, helvettiäkö sitä miettimään ja puntaroimaan? Niin se täällä saatanan perämetässäkin ollaan vuosisatojen ajan tehty, että kaikki mahdolliset ihmiselle haitalliset kusipäät on ammuttu heti kun ne ilmestyy pihapiiriin römyämään. Ei niitä millään vitun anelukirjeillä ja näteillä pyynöillä saa lähtemään.
+22

leksus111

Sudet on aina häädetty ihmisten asuinalueilta kauemmaksi. Siinä oppii sudet pelkäämään ihmistä. Sillä tavalla se luonnossakin toimii kaikkien eläinten kesken. Susien asuinalue on siellä missä ihmistä ei ole tai missä niiden annetaan asua, vaikka kaunkien keskustassa.
-8

Skipalong

vähän sama kun joku palottelumurhaaja tuomionsa jälkeen muuttais jonnekki Vantaalaiseen lähiöön ja naapurit olis kauhuissaan että keneltä lähtee nirri seuraavaksi. Tuolta sitte jänkhältä huudeltais että "hei, ei se oo uusinu rikostaan vielä kertaakaan. Teidän kuuluu vaan oppia elämään sen kans tai muuttakaa sitte tänne jänkhälle teki"
+4

Skipalong

Japqe ei pelota kun en susien reviirillä asu mutta ymmärrän ihmisiä esim. itä-suomessa joilta lähtee kotieläimet pihasta suden mukaan.
+3

brian666

Niin. Suomalainen asuu susien kanssa, espanjalainen ja italiaano taas eri alueilla. Ihan sama tilanne kuin että asut Detroitissa jossain ghetossa tai sitten ökyalueella tornitalon kattohuoneistossa. Tai no, en nyt puhu siis susista. Tää oli vertaus.
+37

testo_jolle

Käykää kysymässä niiden mielipidettä jotka asuvat susiseuduilla. Joiden koira on haettu susien toimesta pihasta tai jopa häkistä. Laita siinä sitten lapset ulos leikkimään tai syyspimeillä kulkemaan kouluun. Tälläkin hetkellä suomessa ajetaan ylimääräisiä lenkkejä takseilla kouluun susien takia. Helppo se on kaupungista(jossa itsekkin asun) huudella susien perään kun ainut kokemus luontoon on keskuspuiston pulusta.
+5

Japqe

Skipalong On. Jos kerran pelottaa, niin muuta sinäkin tänne
+28

LionKing138

Kun suomalainen asuu metsässä, se on suden reviiriä. Mutta kun italialainen asuu metsässä, siitä on 5km supermarkettiin. Ja vuoristot on hyvää aluetta susille, mut ei ihmisille. Italiassa ja espanjassa niitä hieman enemmän kuin meillä täällä
+4

Jusbaax

SirJakkuson katso pinta-alaa saatanan turvenuija.
+90

SirJakkuson

Itse asiassa, jos laskee suhdelukuja noista arvoista, niin Italiassa on kaikista vähiten susia per miljoona asukasta. Eli italialaiset niitä muka pelkäävät eniten. Tässä näkee hyvin kuinka sopivalla esitysmuodolla faktoja voidaan vääntää istumaan paremmin omaan tarkoitusperään.
+3

Skipalong

liitu helppo se on sieltä Vantaan betonilähiöstä huudella
+7

liitu

Liekö asiassa kyse rohkeudesta? Sudenkin täytyy elää, ja harvoin on ihmisen kimppuun käynyt.