KIRJAUDU SISÄÄN

Nimimerkki tai sähköpostiosoite

Salasana


Rekisteröidy | Unohdettu salasana
Haku
SULJE (X)
< EDELLINEN
SEURAAVA >

Tulevaisuuden oikeudenmukainen Suomi

Oikeudenmukaisuudella voi perustella ihan mitä tahansa.

Hei!

Olemme piilottaneet kuvan koska se mahdollisesti sisältää lapsilta kiellettyä sisältöä.

Mikäli olet täysi-ikäinen voit näyttää sisällön painamalla alta OK!

Katselukertoja: 17442

Tulevaisuuden oikeudenmukainen Suomi

92 ääntä

37 kommenttia

2019-10-09 14:21:14

3.7 / 5

Eniten ääniä saaneet kommentit

+74

thirvi

Kaikki tämä tekniikan kehittyminen ja hyvinvointi pitäisi tähdätä siihen että ihmisillä olisi enemmän vapaa-aikaa.. aikaa perheelle ja nauttia elämästä. Mutta tuntuu siltä että nykyään stressataan vain enemmän rahasta ja menestymisestä. Itse kannattaisin kuuden tunnin työpäivää. Just oli uutisissa että suomessa syntyvyys on tosi alhainen.. me kuollaan sukupuuttoon kun ollaan liian kiireisiä luomaan työuraa. Ei ole aikaa perheen perustamiseen.
+55

thirvi

Duracel Harva rikastuu palkkatyöllä. Ja jos firman perustaa sellaiselle alalle jota rakastaa tehdä, niin velkarahoitusta yleensä siihenkin tarvitaan. Siinä ottaa aina jonkinlaisen riskin. Jotkut rikastuu, mutta koko elämä pitää yleensä omistaa sille työlle.
+29

thirvi

TinQQ Talous nykyään perustuu jatkuvaan kasvuun. Se on aika mahdoton yhtälö. Jossain vaiheessa tulee se iso lama taas uudestaan ja sen kurjuuden jälkeen koko homma alkaa alusta. Perinteinen ratkaisumalli "ota virrat pois ja takaisin päälle". Sitä se on. Se on sitten hieman tuurista kiinni missä vaiheessa tätä kiertokulku sattuu itse elämään.
+19

thirvi

Nykyinen talous perustuu jatkuvaan kasvuun ja lainan ottamiseen. Velan ottaminen on jopa järkevää ja edellytys siihen että nykyisessä yhteiskunnassa voi pärjätä.. opintolaina, autolaina, asuntolaina. Ei elämästä mitään tule jos ei lainaa saisi. Työtä tekemällä ei rikastu niin paljon että voisi ilman lainaa hankkia itselleen kaikkea kivaa vielä silloin kun elämää pitäisi elää. Työpaikka antaa vain mahdollisuuden ottaa sitä lainaa.
+19

thirvi

TinQQ Talous on sellainen ihmeellinen asia että sen selvittämiseen on oikein perustettu yliopistoja ja vuosittain jaetaan Nobel-palkintoja taloustieteilijöille. Matematiikasta ei jaeta Nobeleita. Taloustiede on ihmisen itse luoma pseudotiede joka on lähtenyt käsistä ja nyt yritetään ymmärtää "mitä vittua täällä tapahtuu".

Kommentit

+2

Stormcrow

Kysymys kuuluu, ottaisitko itse 100€ lainaa, jos kaveri sanoisi, että 30 vuoden päästä ei tarvitse maksaa kuin 95 € takaisin? Valtionvelat ovat kiinteällä korolla, eli korkojen myöhempi nousu ei vaikuta nykyisten velkojen korkomenoihin. Tällä hetkellä Kreikkakin saa miinusmerkkistä lainaa. Toki rahaa pitäisi käyttää investointeihin (infra nyt vaikka yhtenä esimerkkinä, kilpailukykymittauksessa Suomen infraa moitittiin).
+4

jackson

Voi voi jos ette tykkää siitä mut se tapahtuu jo tällä hetkellä. Antakaa miinusta jos ette uskalla kohdata totuutta
+5

jackson

Monskuu Epäilen. Ootko nähnyt millä tahdilla afrikan ja lähi-idän ihmiset lisääntyy. Riittää et ne tulee tänne ja lisääntyy nopeammalla tahdilla ku me ni meidät korvataan. Tää on jo hyvässä vauhdissa ruotsissa. Meidät vaan yksinkertasesti korvaa ihmiset jotka tykkää lisääntyä
+3

Monskuu

Valtion lapset. Tulevaisuudessa naiset luovuttaa munasoluja, miehet spermaa ja valtio tekee lapsia jossain moduulikapselissa tai sijaissynnyttäjillä ja kasvattaa heidät. Heillä ei ole vanhenpia, he ovat valtion lapsukaisia joilla on isot mahdollisuudet hyvään elämään.
+1

Monskuu

thirvi Tämähän se on. Nykyään perhe-elämä + työ on todella mahdoton yhtälö. Se minimaalinen osa mitä ehdit olemaan päivässä perheesi kanssa + huonosti nukutut yöt, onko se sen arvoista? Minulla on työni + työmatkan takia vuorokaudessa aikaa n. 4 tuntia illalla ennen nukkumaan menoa. Jos minä sen 4 tuntia kulutan siihen että haen lapsen tarhasta, teen sille ruokaa ja hoidan sitä, voiko sitä oikeesti sanoa vanhemmuudeksi? Ja tämän lisäksi työmaailmassa lapsethan on kirosana. Et saisi olla niiden takia poissa koska yrittäjä kärsii tästä. Olen nähnyt vain yhden ratkaisun tähän:
0

Oyashiro

Kyllähän se syy syntyvyyden laskuun löytyy ihmisten viisastumisesta ja hintojen kallistumisesta. Itse en lapsia ole suunnitellut hankkivani ennen kuin talous sen kestää.
+3

343

Duracel Katsopa esimerkiksi Google Play kaupassa mainosrahoitteisten pelien/sovellusten määrää ja niiden lataus/käyttäjämääriä. Ihan sama on tapahtumassa ohjelmoijille, kuin mitä on tapahtunut vanhemmille ammateille: ammatin osaajia on niin paljon, että yleisimpien ohjelmointikielien osaajille ei kohta makseta sen enempää kuin perusduunarille esim raksalla.
-1

Mr_Mulqvisti

Jätkä on pääministeri ja ravatti helttasee miten sattuun. Hommaa poka ravattineula!
+1

hekokaivuri

what_moonbone ei se valuuttalainojen korko miksikään muuttunut 1990 luvun alun laman aikaan mutta kun markka devalvoitiin pariinkin otteeseen niin markkamääräisesti lainan määrä kasvoi sen mitä markan arvo laski siihen valuuttaan nähden jossa laina oli.
+7

Kapa53

Teki hallitus mitä teki, alkaa enemmän vituttaa tämä Rinne/hallitus -jankutus, netissä anonyymisti päänsä aukominen ja Ei-politiikka-uutisten kommentointi tyyliin "vihervassarit sitä tätä". Ei jaksa. Purkakaa paineenne hommafoorumilla ja äänestäkää paremmin ensi kerralla.
-1

TinQQ

Seuraava taantuma kun rysähtää maailmalta sisään niin työttömyys kasvaa, verotulot pienenevät, BKT putoaa ja Suomi on jo valmiiksi +100mrd€ velkaa. Elvytykseen ei ole varaa. Muualla euroopassa on lyhennetty 2008 jälkeen kertyneitä velkoja jo hyvän aikaa, mutta täällä kaikesta leikkaamisesta huolimatta yhteiskunta on yhä niin raskasrakenteinen, että velkaa on otettu lisää vuosikymmen. Seuraavan taantuman keskellä kun luotonantajat ryhtyvät epäröimään Suomen velanmaksukykyä, alkaa lainankorko kohota. Sosialistit eivät ole itse koskaan laskujaan makselleet niin eivät ymmärrä vaaraa.
+1

what_moonbone

1980-90 luku. Valuuttalaina. Oli halvempi korko. Kohta ei ollut. Jäljet näkyvät vieläkin. Sama tulee käymään nytkin.
+6

hekokaivuri

Jep jep. Velka veli ottaessa velipuoli maksettaessa. Valtio velkaantuu mutta korkokulut laskee kokoajan. Miksi ? No koska Suomen valtio saa lainaa jopa miinus korolla. Eli kun laina maksetaan pois menee siihen vähemmän euroja kuin lainanmäärä on ollut. Tällaisessa tilanteessa hallitus on kaikessa viisaudessaan päätynyt myymään valtion omaisuutta rahoittaakseen valtion menoja, sekös viisasta on?
0

lartsu86

Yhyyhy
+1

KölliysMörö

Mutta toistan vielä: Jos olemme korkeasuhdanteessa, eli olosuhteiden pitäisi olla varsin edulliset ja silti valtio ottaa lisää velkaa, niin jotain on vialla.
+2

KölliysMörö

Käytännössä velan suhde siis nousisi jokaisen syklin aikana. Jossain vaiheessahan sillä voidaan joutua ongelmiin ja siinä vaiheessa asioiden ratkaisu on paljon ikävämpää, kuin ennaltaehkäistä ongelmia. Mistä tosin päästään kolikonkääntöpuoleen, että jos olemme korkeasuhdanteessa ja pian tulossa laskusuhdanne, niin miksi odottaa pohjaa, ennen kun voitaisiin reagoida ja tukea kansantalouden kehitystä. Jos siis olemme jo korkeasuhdanteessa ja pian ehkä rymisee, niin voitaneen todeta, että pitkässä juoksussa ollaan ongelmissa jos nykyistä suuntaa ei saada muutettua, mutta se on pitempi prosessi.
+2

KölliysMörö

ville__1 Huoli taitaa ennemminkin olla siinä, että voidaan joutua kuseen velan kanssa, kuin että jo oltaisiin. Olemme eläneet noususuhdannetta hyvän tovin, ollaanko nyt korkeasuhdanteessa vai nousussa edelleen, saa nähdä. Kymmeneen vuoteen ei olla päästy ylijäämäisiksi ja epäilystä on, että laskusuhdanne on oven takana. Vaikkei velanmäärä suhteessa BKT ole huolestuttava, niin kyllähän siitä ongelmia jossain vaiheessa seuraa jos: Laskusuhdanteessa velansuhde bkt:hen saa nousta, koska elvytys + tulojen lasku on loogista. Nousukaudella riittää, kun pidetään ennen nousua ollut velansuhde.
+4

ville__1

TinQQ olen pariin otteesen foorumilla yrittänyt väitellä kanssasi eri aiheista, mutta sit kun päästään pintaa syvemmälle niin sinulta loppuu argumentit ja jätät leikin kesken ja siirryt häpeämättä kirjoittamaan seuraavaa populistista propagandaa. Kerro sinä ensin miten tämä on mahdillsita niin minä kerron sitten miten on mahdollista ettei Suomen valtionvelasta ei tarvitse menettää yöuniaan.
-1

Madred

K15 yksinkertaisesti koska kuvassa Rinne raiskaa pienen lapsen haaveet ja tulevaisuuden.
-1

TinQQ

Kreikkalaiset ottivat sosialistien johdolla valtavan määrän lainaa. Nyt siellä osa kansasta elää ilman sähköä. Miten tämä on ville1 mahdollista, jos kerta lainaaminen oli se hyvä juttu? Kreikassakin varmaan "tehtiin uudenlaista politiikkaa, jossa kurjistamisen aika on ohi ja tehdään tulevaisuusinvestointeja". Lopputuloksena massatyöttömyys, elintason romahdus ja syvä köyhyys. Sosialismi on erittäin huono idea.
+7

MösjööTipsu

Jonkilainen kupla liittyy siihenkin, että nykyään pankit myöntää lainaa, jolla ei ole olemassa mitään materiaalista vastinetta. Rahaa luodaan tavallaan tyhjästä. Joten onhan se selvää, että kaikki lainoja ei tulla ikinä maksamaan takaisin. Mä oon omat lainat ottanu sellasia juttuja varten, jotka tulevaisuudessa tuottaa jotain. Auton tai ylihintaisen talon ostamiseen lainaaminen on kuin housuihin kusemista.
+6

ville__1

Kaikkien maiden keksimääräinen valtiovelka oli 2017 59,9% niiden bkt:sta, ja Suomen velka 63,8% (based on data from the CIA's World Factbook and the IMF) Joten koko maailma on "kuseessa" koska se on niin velassa. Mutta tällaisilla propagandakuvilla oikeisto pyrkii oikeuttamaan leikkauspolitiikkaansa joka oikeasti tarkoittaa tulonsiirtoja köyhiltä rikkaille.
0
+74

thirvi

Kaikki tämä tekniikan kehittyminen ja hyvinvointi pitäisi tähdätä siihen että ihmisillä olisi enemmän vapaa-aikaa.. aikaa perheelle ja nauttia elämästä. Mutta tuntuu siltä että nykyään stressataan vain enemmän rahasta ja menestymisestä. Itse kannattaisin kuuden tunnin työpäivää. Just oli uutisissa että suomessa syntyvyys on tosi alhainen.. me kuollaan sukupuuttoon kun ollaan liian kiireisiä luomaan työuraa. Ei ole aikaa perheen perustamiseen.
+5

thirvi

TinQQ Niin, puhut jatkuvasta kasvusta ja paremmasta tuotosta. Ei sellainen ole mahdollista. Taloudessa ei mikään riitä ja sen takia se velkakin kasvaa jatkuvasti.. sitten kaikki taas romahtaa ja sama oravanpyörä jatkuu uudestaan kohti uutta romahdusta.
-1

TinQQ

thirvi Se on ehkä ihmeellinen asia teboilin baarissa pelikoneita pelaavalle mopojonnelle, mutta noin muuten siinä on aiheeseentutustujalle paljon kiistattomia lainalaisuuksia. Tuottavuuden kasvu mahdollistaa talouskasvun. Tuottavuus kasvaa aina kun sama tulos saadaan aikaan pienemmällä panoksella tai samalla panoksella saadaan aikaan suurempi tuotos. Toisinsanoen, ennenvanhaan 10 miestä lapioi kaukolämpöputkia varten ojaa 100m päivässä kun nykyään yksi mies ja kaivinkone kaivaa ojaa 200m päivässä. Pienemmillä resursseilla saadaan enemmän lopputulosta. Tämä kehitys ei lopu koskaan.
+19

thirvi

TinQQ Talous on sellainen ihmeellinen asia että sen selvittämiseen on oikein perustettu yliopistoja ja vuosittain jaetaan Nobel-palkintoja taloustieteilijöille. Matematiikasta ei jaeta Nobeleita. Taloustiede on ihmisen itse luoma pseudotiede joka on lähtenyt käsistä ja nyt yritetään ymmärtää "mitä vittua täällä tapahtuu".
+1
+1

TinQQ

thirvi Talous voi kasvaa niin kauan kuin keksitään uusia tapoja tehdä nykyisiä asioita järkevämmin/tehokkaammin/pienemmällä vaivalla ja/tai keksitään kokonaan uusia asioita. Tuskin ihmiset lopettavat innovointia koskaan. Tämä nyt toisaalta ei liity mitenkään siihen miten paljon kansantalouden kannattaa ottaa lainaa tulevaisuuden kansalaisiltaan kattaakseen tämänpäivän juoksevia kulujaan. Kroonisesti varojensa yli elävä valtio on se mahdoton yhtälö. Jonain päivänä lainaa on liikaa takaisinmaksukykyyn nähden ja sitten ollaan kansankielellä kusessa.
+29

thirvi

TinQQ Talous nykyään perustuu jatkuvaan kasvuun. Se on aika mahdoton yhtälö. Jossain vaiheessa tulee se iso lama taas uudestaan ja sen kurjuuden jälkeen koko homma alkaa alusta. Perinteinen ratkaisumalli "ota virrat pois ja takaisin päälle". Sitä se on. Se on sitten hieman tuurista kiinni missä vaiheessa tätä kiertokulku sattuu itse elämään.
+3

TinQQ

thirvi Voisi vähän tarkentaa, että lainan ottaminen on järkevää jos sillä katetaan investointi, joka tuo tulevaisuudessa lainaajalle lainanhoitokuluja suuremman tulon. Lainan ottaminen baarireissua varten ei ole investointi. Suomi ottaa velkaa maksaakseen kehitysapua afrikkalaisille. Ne jotka asioista nyt päättävät, esiintyvät kuin olisivat itse rahaa lahjoittaneet. Todellisuudessa lainavuori kasvaa ja joku vielä toistaiseksi syntymätön sitä kai joskus joutuu maksamaan takaisin. Käytännössä korkotasojen noustessa tulevaisuuden suomalaiset laskevat elintasoaan korkokulujen vuoksi. Hienoa.
+1

Duracel

thirvi Siinä olet kyllä aivan ytimessä.
+1

amokki

se on halpaa lainaa NYT paitsi JOS halutaankin erota eu:sta
+55

thirvi

Duracel Harva rikastuu palkkatyöllä. Ja jos firman perustaa sellaiselle alalle jota rakastaa tehdä, niin velkarahoitusta yleensä siihenkin tarvitaan. Siinä ottaa aina jonkinlaisen riskin. Jotkut rikastuu, mutta koko elämä pitää yleensä omistaa sille työlle.
-7

Duracel

thirvi Töitä tekemällä voi rikastua, kunhan jaksaisi hieman vain panostaa esim. mobiilisovellusten kehittämiseen. Harmi että ei jaksa ja tyytyy olemaan mitä on.
+4

karju

Silti parempi hallitustarina ku kokoomus
+19

thirvi

Nykyinen talous perustuu jatkuvaan kasvuun ja lainan ottamiseen. Velan ottaminen on jopa järkevää ja edellytys siihen että nykyisessä yhteiskunnassa voi pärjätä.. opintolaina, autolaina, asuntolaina. Ei elämästä mitään tule jos ei lainaa saisi. Työtä tekemällä ei rikastu niin paljon että voisi ilman lainaa hankkia itselleen kaikkea kivaa vielä silloin kun elämää pitäisi elää. Työpaikka antaa vain mahdollisuuden ottaa sitä lainaa.