Quantcast

KIRJAUDU SISÄÄN

Nimimerkki tai sähköpostiosoite

Salasana


Rekisteröidy | Unohdettu salasana
Haku
SULJE (X)
< EDELLINEN
SEURAAVA >

Siirrettävä latauspiste sähköautoille

Voimasavua ja kaikkea!

54 ääntä

37 kommenttia

2020-06-11 15:20:39

3.6 / 5

Eniten ääniä saaneet kommentit

+66

Wickerman

Hui kauheaa. Parasta nopeasti nostaa veroja Suomessa jotta tuollainen saastutus saataisiin loppumaan. T: kaikki vihreät
+30

sattanen

Mahto olla joku moottoritestipenkki?
+14

meitzi72

Slickki: Paitsi jos toimii kivihiilellä ja hukkalämpöä voidaan käyttää kaukolämpöön

Kommentit

0

CCC72

dai jos pelkästään käytössä olon aikaisia päästöjä katsotaan, niitä ei taida olla kuin huolto toimenpiteissä syntyvät päästöt, jotka oletettavasti ovat varsin olemattomia tuosta noin 10g, mutta kuitenkin oli löytämissäni lähteissä mainitsemisen arvoisiksi katsottu.
-1

DAI

CCC72: Kyllä se oikeastaan on. Jos olisin kysynyt elinkaaresta, olin käyttänyt sanaa elinkaari. Kysyin nimenomaan valmiin tuulivoimalan päästöjä. Ihan sama minkälaista mentaalista kuperkeikkaa heität, kysymykseni merkitys ei siitä muutu, eikä vastauksestasi tule yhtään enempää asianmukaista.
0

CCC72

dai oikeastaan ei ole. Pikaisella googlaamisella löytyi että tuulivoiman päästöt ovat koko elinkaari huomioiden, lähteestä riippuen, noin 10-12gCo2/kwh, ydinvoimalla 12gCo2/kwh ja aurinko ja vesivoima kummatkin menevät yli 20gCo2/kwh, muilla sitten enemmän. Näin ollen kokonaisuus huomioiden ei voida väittää että puhtain ratkaisu olisi tuulivoima, johtuen säätövoiman tarpeesta.
-2

DAI

CCC72: Helpommalla olisit päässyt, kun tekstiseinän sijaan olisit vain sanonut että tuulivoima ei saastuta. Kaikki muu sanomasi oli irrelevanttia.
-1

CCC72

dai ihan tosiasia. Vaihtoehtona on tietysti olla ilman sähköjä silloin kun ei tuule. Kuten sanoin, käytössä oleva tuulimylly itsessään ei pahemmin päästöjä synnytä, päästöt syntyvät muualla silloin kun ei tuule. Tuulivoima lienee kuitenkin ok energia muoto kun rinnalla on riittävästi vesivoimaa, jolloin voidaan tuulisella säällä käyttää tuulivoimaa ja tyynellä vesivoimaa. Mikään energia muotohan ei tule olemaan täysin päästötöntä, mikäli lasketaan mukaan kaikki syntyneet päästöt koko voimalan käytössä olon ajalta alkaen rakennus materiaalien hankinnasta.
-2

DAI

CCC72: Hitto mitä logiikkaa.. "Tuulivoima saastuttaa koska fossiiliset polttoaineet." Sama kun väittäisit juoksemisen saastuttavan, koska sun täytyy välillä syödä ja ruuan valmistus vaatii energiaa. Homma ei toimi ihan noin.
-1

CCC72

dai päästöt eivät siis tule suoraan tuulivoimalasta, mutta aiheutuvat välillisesti mahdollisesta päätöksestä tehdä tuulivoimasta merkittävä energian lähde. Voimalan rakentamiseen en ota kantaa muuten kuin että taisi olla joitakin vuosikymmeniä tuulivoimalan elinikä.
-1

CCC72

dai Tuulivoimala tarvitsee yhtä paljon säätövoimaa kuin sen teho on sellaisia hetkiä varten kun ei tuule, tai tuuli ei ole riittävää. Säätövoimana käytetään pääasiassa vesivoimaa, mutta koska jokia ei ole mielin määrin padottavaksi, eikä älyttömän suuria tekoaltaita voida rakentaa, ellei olla valmiita kaatamaan metsiä tieltä, jää vaihtoehdoksi lähinnä suuret diesel ja kaasu generaattorit joita ajetaan fossiilisilla polttoaineilla. Ydinvoimaloita ei ole mahdollista ajaa riittävällä nopeudella ylös ja alas, kuten ei hiilivoimaloitakaan joista halutaan eroon.
0

perliitti

sähköautoa voi ladata esim tuolta hallista roikalla, ei tarvi kuljetella öljyä pitkin maailman meriä ja teitä, tämä siis Foliojonille tiedoksi
-2

DAI

Garbanzo: Kerro toki paljonko päästöjä valmis tuulivoimala oikein tuottaa?
0

Garbanzo

Taas alkoi vituttamaan, kun on kokemusta tuulivoima-alalta, niin nämä vihreätä, saasteetonta, täysin uusiutuvaa, yms paska. Mahtaakohan mainostajatkaan olla selvillä kuinka "saasteetonta" esim tuulivoima on. Tuskinpa.
-2

Theggis

BetBet siinä vaan ekobisnestään jyräyttää käyntiin.
0

Alhimiq

Pikalaturi
+1

343

MösjööTipsu Jälkimmäiset + ne amiksen käyneet, jotka bensalenkkariporukoissa mukana kulkevat
+2

Muikku89

Onko tämä Kälviän oma voimasavumies?
+1

naserix

aika paljon on saatu savua mahtumaan koneeseen
+5

Koriander

Jos en aivan väärässä ole niin kyseessä on suomalainen tractor pulling team Herlevi. eli jonkinlainen traktorin moottoritesteri
0

karvatura

Hiilijalanjälki: kompensoitu
0

testo_jolle

sattanen Vähän näyttäis siltä että on sen suomalaisen tiimin testipenkki. Rekan tai traktorin mylly kiinni.
+1

Mandula

Tossakin vasta Webasto käynnistelee itteensä.
+2

meitzi72

highlander100 tolla??? Miten??
+1

tuuhee

Ei saa tarpeeksi ilmaa.
-22

highlander100

Halla-aho polttaa persu-Hankamäen rasistista Totuus kiihottaa -kirjoja, kun huomasi, ettei jatkuva rasismilla flirttailu enää tuokaan ääniä puolueelle. Halla-ahon näpit paloivat.
0

c-sender

Leima ekalla.
0

puruskai

Taisi olla tejon testaus menossa.
+1

aropupu

Ei tainnut olla ihan perus VAG 1.9 TDI
+3

MösjööTipsu

343 Määritelläänkö amiksiksi kaikki amiksen käyneet, vai vaan ne bensalenkkarit, jotka eivät välttämät ole amiksessa opiskelleet?
+3

Dexter

Herlevi pulling team?
+6

miestenmies

Paavi on valittu, ei olekaan valittu, on valittu, EI OLE VALITTU.
+66

Wickerman

Hui kauheaa. Parasta nopeasti nostaa veroja Suomessa jotta tuollainen saastutus saataisiin loppumaan. T: kaikki vihreät
-1

Chris P Bacon

Taitaa haluta ilmastonmuutosta.
+4

343

Voimasavua t: jokainen amis
+4

vattumies

Varmaan lataa läppäriä tuossa
+14

meitzi72

Slickki: Paitsi jos toimii kivihiilellä ja hukkalämpöä voidaan käyttää kaukolämpöön
0

Abelzini

Kolmosen kautta nelosen puhaltimella sierra jättää sen.
-1

Slickki

Vihreät: Ei
+30

sattanen

Mahto olla joku moottoritestipenkki?